NOVI KADROVI ZA BOLJE FUNKCIONISANJE GRADA

U petak je održana ranije odložena petnaesta sednica Skupštine grada, na kojoj je izabrano pet novih članova Gradskog veća i direktor JP „Parking servis“. Kadrovske promene uvrštene su u dnevni red kao dopuna, uz obrazloženje da su svi koji su zamenjeni podneli ostavke. Dejana Milenkovića, Jelenu Lalić, Svetlanu Mihajlović, Radišu Jovanovića i Dejana Mišeljića na funkcijama većnika zamenili su Miloš Tomović, Vladimir Janjić, Vladan Popović, Dejan Spasić i Marina Tirnanić, dok će na čelu „Parking servisa“ umesto Nikole Matejića od sada biti Jovan Beč.
-Dosadašnjim članovima Gradskog veća ja bih se zahvalila, radili su dobro, uvek može bolje, nikada ne mogu da kažem da je neko radio super, jer poslova u ovom gradu ima napretek. Što se tiče novih članova Gradskog veća, nadam se da će oni raditi bolje od onih koje menjamo, a naravno, sve za interes grada Smedereva – rekla je kratko obrazlažući svoje predloge za nove članove gradonačelnica Jasna Avramović.
Kadrovsku „seču“ preživeli su Mirko Đurić i Jasmina Vojinović, a pozicije su zadržala i dva člana iz redova SPS-a, Slaviša Stošić i Dragan Stanić.
Na početku sednice mogla se čuti i jednoglasna zamerka opozicije zbog načina na koji je zakazano novo zasedanje, nakon odlaganja u utorak, zbog čega su odbili da učestvuju u glasanju o novim većnicima. Iako predsednik Skupštine grada nije dao obrazloženje za pomeranje sednice, predstavnici Srpske napredne stranke, koja ima natpolovičnu većinu u lokalnom parlamentu, za naš portal navode da je namera bila da se izbegnu privremene mere.
– Privremene mere mogu da utiču na efikasnost rada javnih preduzeća i ustanova, pa je sednica održana da bismo ih izbegli. U međuvremenu, dobro smo promislili o odlukama i kadrovskim rešenjima koja imaju za cilj poboljšanje funkcionisanja svih javnih službi, jer uvek ima mesta za napredak. Ovo je sprovođenje politike Srpske napredne stranke u kojoj se poštuju institucije, u kojoj Gradski odbor predlaže kadrove i rešenja za probleme koji se tiču svih građana. Sve odluke ubuduće će donositi Gradski odbor, u interesu građana i boljeg funkcionisanja grada – kažu u ovoj stranci.
Kako saznaju „Smederevske novine“ promene na gradskim funkcijama i čelnim pozicijama u javnim preduzećima i ustanovama tek su počele, a u narednih mesec dana, u cilju poboljšanja efikasnosti lokalne administracije, Srpska napredna stranka planira još kadrovskih osveženja. Prema našim saznanjima reč je pet-šest javnih preduzeća i ustanova, među kojima su JP „Sportski centra“ i JP „Tvrđava“, a razmatra se i rešenje za poziciju pomoćnika gradonačelnika, kao i promene u Gradskoj upravi. Ozbiljno se analiziraju rad i funkcionisanje najvećeg i najvažnijeg gradskog komunalnog preduzeća „Zelenilo i groblja“, kojim za sada upravlja Violeta Maksimović. Sa potencijalnim kandidatima za to mesto već se obavljaju razgovori i razmatraju planovi rada, potvrđeno je iz redova naprednjaka za naš portal.

J. Šešlak

24 thoughts on “NOVI KADROVI ZA BOLJE FUNKCIONISANJE GRADA

 • 5. septembra 2018. at 11:25
  Permalink

  Konačno, stručnost ispred politike.
  Jesam li u pravu ili je nešto drugo u pitanju?
  Molim poznavaoce prilika za odgovor.

  Reply
 • 18. avgusta 2018. at 00:07
  Permalink

  Sada gledam malog Lastu,
  Malog Misu.
  Ozbiljno se opstinom secu,
  Da l ostati s babom kalkulisu.

  Reply
 • 18. avgusta 2018. at 00:05
  Permalink

  Al badava, Bagzi moli
  Male ruke svoje siri.
  Zelja mu je vece videt
  Makar samo da zaviri.

  Reply
 • 17. avgusta 2018. at 23:51
  Permalink

  Vlada misli spasio svoje dupe.
  Cuvikara tesi uciteljice glupe.
  Svirko se Stranke plasi,
  Bagzi tvrdi Izdadose me nasi.

  Reply
 • 17. avgusta 2018. at 23:37
  Permalink

  Bakuta se sa vatrom igrala. Svoja 5 pijuna dala da bi fotelju zadrzala.

  Reply
 • 16. avgusta 2018. at 20:08
  Permalink

  A Milijana postavljena za v.d. nacelnika gradske uprave ….

  Reply
 • 14. avgusta 2018. at 18:39
  Permalink

  ?…sta reci a da nebude svima nama neprijatno….Mirko, ono Vlada tzv.d.pe, ona Milijana i njima slicni i dalje ostadose….opet kompromis sa unistiteljkon naseg grada, jedan od vecitih lokalnih politicara smatra da smo malo izmesali karte….videcemo sta su izmesali….ali sto je najvaznije vladarica je ostala neostecena i nedodirnuta….znaci i dalje Smederevo je grad drzava….koga i dalje vode uglavnom nestrucni, uglavnom clankoljupci doticne…tu napretka nema…zivi bili pa videli!!??

  Reply
 • 14. avgusta 2018. at 14:14
  Permalink

  Zdravko Malac vedri i oblači.Čas je kod Jace čas kod naprednjaka. Ne može mu niko ništa, sad je uvalio i bata Vladu.Ne zna se koje gori Mirko,Zdravko,Bagzi,Radiša ili ovi novi. Sve moj do mo…

  Reply
 • 14. avgusta 2018. at 12:49
  Permalink

  Već duže vremena se na vrlo visokom nivou u BGD ozbiljno razmatra pitanje o aktiviranju u SD veoma sposobne i odgovorne osobe političkog i ekonomskog formata, DK, koji uživa posebno poverenje ne samo najveće stranke. Radna biografija mu je besprekorna, a u poslednjih nekoliko godina je autor nekoliko značajnih državno-razvojnih projekata. Poznat je široj društvenoj i poslovnoj zajednici u svetu. U stalnom je kontaktu sa bivšim i sadašnjim državnicima i liderima razvijenih zemalja! Takvi su nam potrebni za bolju budućnost našeg Smedereva.

  Reply
 • 12. avgusta 2018. at 22:01
  Permalink

  Sramota za grad i sve smederevce sto onaj mirko djuric vedri i oblaci jos uvek!

  Reply
 • 12. avgusta 2018. at 15:42
  Permalink

  Ne zanima me sta ko kaze, sledece moje mesto je direktor Regionalnog centra

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 20:11
  Permalink

  Za koliko ste se prodali?

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:40
  Permalink

  Odlaze polako babini kadrovi a sa njima ce i ona! Odlazi cirkus iz naseg grada!

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:38
  Permalink

  Bivsi clanovi veca kukaju i placu, al ne zbog babe i stranke nego zbog novcane nadoknade! Jad i beda ali mentalna!

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:30
  Permalink

  Vladimir Janjić?! Stvarno ozbilnjo kadrovsko osveženje. Bravo nazadnjaci! Sjašio Kurta (iz Jasninog krila) da uzjaši Murta (koji se slizao sa Stošićem i „ekipom“). Još jedna u nizu cirkuskih predstava smederevskih nazadnjaka.

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:16
  Permalink

  Jelena Lalic turisticki mag nije znala da je Smederevo nekada imalo plaze na Dunavu! Da nije zalosno bilo bi smesno!

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:15
  Permalink

  Radisa „veliki strucnjak“ ne vredi ni 2 glasa mada je usao u babinu familiju !

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:13
  Permalink

  A kukavni Miseljic vredja i ogovara babu proteklih 20 godina i odjednom je prosle godine spoznao njene kvalitete i gle cuda rodila se ljubav iz koristi naravno! Nije dugo trajala!

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:08
  Permalink

  Sta ce jadna Ceca ,a toliko je vremena provela klececi ispred babe , a baba je otkaci na tren! Doduse baba je stalno vredjala i nazivala glupacom!

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:06
  Permalink

  Drp Jasni su odbrojani dani, kako je radila tako ce i proci!

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:05
  Permalink

  Cujem Bagzi najvise kmeci, a kleo se u babu!

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:02
  Permalink

  Prethodno vece je bilo sramota za grad, mnogo uspeha novim clanovima veca!

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 12:00
  Permalink

  Baba Roska je juce samo Boga dozivala !

  Reply
 • 11. avgusta 2018. at 11:59
  Permalink

  Jasna ce sve svoje prodati samo da ostane gradonacelnica! To najvise govori o njoj kao coveku!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *