GRADONAČELNICA BEZ PODRŠKE SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović više nema podršku Srpske napredne stranke, pokazala su današnja dešavanja u lokalnom parlamentu. Kao što je portal „Smederevske novine“ ranije najavio, petnaesta sednica Skupštine grada zakazana za danas u 10 časova nije održana, jer se na zasedanju nije pojavio nijedan od 44 odbornika Srpske napredne stranke. U sali je bilo samo 20, od ukupno 70 odbornika, pa je predsednik Bogoljub Spasojević samo konstatovao nedostatak kvoruma i prisutnima saopštio da se sednica odlaže, bez obrazloženja.
-Nedolaskom na sednicu, odbornici Srpske napredne stranke iskazali su jedinstven stav, da će sporovoditi politiku i odluke Gradskog odbora, i da više neće trpeti bahato ponašanje pojedinaca koji ne poštuju dogovore i zaključke organa stranke kojoj pripadaju – objašnjava naš izvor blizak SNS-u.
Navodi i da je to jasan signal gradonačelnici Jasni Avramović da nema podršku za privatizaciju javne funkcije i svih organa lokalne administracije, i da, kao lice izabrano na listi Srpske napredne stranke, mora da se ponaša u skladu sa državnom politikom i radi, ne za lični, nego interes građana. Ovo je, tvrdi naš izvor, još jedan od dokaza da je u Smederevu vreme za promene, za nova kadrovska rešenja i osveženje u stranačkom odboru i lokalnoj administraciji, kako bi grad na Dunavu nastavio da se razvija u skladu sa svojim potencijalima, a Smederevci osetili boljitak.
Podsećamo, 11. avgusta ističe tromesečni rok za održavanje sednice Skupštine grada, nakon čega postoji mogućnost uvođenja privremenih mera, a nakon toga i održavanja vanrednih lokalnih izbora. Da li će danas odložena sednica biti održana do tog datuma za sada nije poznato, pošto ni sam predsednik lokalnog parlamenta nije precizirao nov termin narednog skupštinskog zasedanja.

J. Šešlak

8 thoughts on “GRADONAČELNICA BEZ PODRŠKE SRPSKE NAPREDNE STRANKE

 • 8. avgusta 2018. at 20:08
  Permalink

  Konacno bi drzavni organi trebali da nesto preduzmu u Smederevu kako bi gradjanima pokazali da je Srbija pravna drzava i da nema zasticenih , sem ako… !

  Reply
 • 8. avgusta 2018. at 11:46
  Permalink

  Bas je dobro sto nismo došli na skupštinu.

  Reply
 • 8. avgusta 2018. at 08:46
  Permalink

  Nikada se nije desilo da jedna stranka funkcioniše ovako kako sada funkcioniše SNS u Smederevu. Oduvek je gradski odbor bio taj koji je donosio važne odluke u vezi funkcionisanja stranke na lokalu kao i odluke o kadriranju unutar lokalne samouprave. Nikada se nije desilo da neko ne poštuje ,,preporuke“
  predsednika Izvršnog odbora stranke. A pritom svi znaju, a i ona više to ne krije, da će na narednim izborima da izađe sa Pokretom za Smederevo, jer joj ne pada na pamet više da sluša stranku i nekog Malovića, Šešlaka i Stošića. I ako to svi znaju, ona i dalje sedi u gradonačelničkoj fotelji i radi ličnu kampanju na štetu SNS-a. Pa to je neverovatno.

  Reply
  • 9. avgusta 2018. at 12:07
   Permalink

   Veoma normalan komentar. Na žalost tako je! To što je kriv SNS nije bitno – krivi smo mi ostali. Zato pamet u glavu, pa i Pokret za smederevo u aut!

   Reply
 • 7. avgusta 2018. at 20:34
  Permalink

  Nije samo postala nemoguca i bahata, nego pokazuje i simptome ludila. Sto pre se skloni sa mesta gradonacelnika pre moze da ode na hospitalizaciju ako jos ima sanse za izlecenje ili bar zalecenje..U svakom slucaju vise nije za bilo koji javni posao.

  Reply
 • 7. avgusta 2018. at 20:31
  Permalink

  Zalosno je sto ce i ovi novi da prihvate sav predhodni sljam iz snsa.

  Reply
 • 7. avgusta 2018. at 20:27
  Permalink

  Znaci i oni njeni najveci poltrorni Dupe, Disic i Nesic lasta su odustali od nje. Osetili da joj je kraj pa hoce da se prikace za neke nove. Juu, kakvi ljudi. Pa takve i slicne njima treba terati sto dalje .
  Oni ce rodenu majku da prodaju za funkciju. Nema gorih ljudi od izkompleksiranih koji su svesni da ne vrede nikome.

  Reply
 • 7. avgusta 2018. at 13:56
  Permalink

  Ma…. ne verujem!? Tačka!!!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *