SMENE U FK SMEDEREVO 1924

Na nedavno održanoj vanrednoj skupštini FK „Smederevo 1924“ došlo je do promena na čelnim pozicijama domaćeg srpskoligaša. Dosadašnjim predsedniku  Skupštine kluba Mioljubu Radovanoviću  usvojena je ostavka, dok je predsenik Upravnog odbora Dejan Stošić smenjen sa te funkcije. Stošiću je zamerena loša organizacija kluba, neefikasnost u radu kao i slabi rezultati, a kao najveći  neuspeh, pripisuje mu se neulazak kluba u viši rang takmičenja.

Njih su na tim pozicijama zamenili novoizabrani Časlav Ilić, odnosno, Zoran Lončar. Na predlog Lončara imenovani su i članovi Upravnog odbora, u kome su Jovan Beč, sportski direktor, Saša Branežac, Goran Jovanović i Zoran Široki, kojima će se, naznačeno je, u hodu priključiti još tri člana. Za vršioca dužnosti generalnog sekretara imenovan je Marjan Milenković, a za predsednika Nadzornog odbora Slaviša Mitrović Uča.

Novi predsednik Upravnog odbora Zoran Lončar, nekadašnji prvotimac OFK Beograda i brojnih domaćih i inostranih klubova, kao i sportski direktor romantičara sa Karaburme navodi da će, kao sportski radnik, učiniti sve kako bi klub ostvario što bolji rezultat.

–Ja sam sportski radnik, maksimalno posvećen svom poslu. Ne pripadam grupi onih koji garantuju prvo mesto, ali uz pomoć saradnika ću učiniti sve kako bi, bez pritiska na trenere i igrače, strpljivim radom, stigli do cilja. Pored mnogo veće pažnje mlađim kategorijama, moramo da poboljšamo i infrastrukturu, uz bar jedan pomoćni teren. Imam obećanje lokalne samouprave da će u što skorijem roku obezbediti potrebnu lokaciju, što će, uz adekvatan stručan kadar, ubeđen sam doneti boljitak – rekao je, između ostalog, Zoran Lončar nakon što je izabran na funkciju.

J. Šešlak

Comments are closed.