СТРЕЉАШТВО: ЈАСМИНА МИЛОВАНОВИЋ ВИЦЕШАМПИОНКА СРБИЈЕ

Смедеревка Јасмина Миловановић својој ризници трофеја са домаћих такмичења овог викенда придодала је још једну вицешампионску титулу, освојену малокалибарским пиштољем у финалу Купа Стрељачког савеза Србије. У финале дисциплине спортски пиштољ (30 метака прецизна + 30 метака брза паљба) пласирала се као друга са одлична 582 круга, пет мање од првопласиране Зоране Аруновић, из Стрељачког клуба „Олимпик 011“ из Београда. Њих две су се и финалу финала бориле за златну медаљу, а титула је ипак, припала тренутно другопласираној на Светској ранг листи Зорани Аруновић, која је погодила 36 хитова (погодак 10.2 и већи), шест више од наше такмичарке. Бронзану медаљу освојила је Даница Рашета из СК „Земун Центар“ са 25 хитова.
Јасмина Миловановић је прошле године на Финалу Купа Србије освојила бронзану медаљу, а ово јој је друга сребрна медаља после оне из 2015. од како наступа за наш клуб.
Из Стрељачке дружине Смедерево наводе да је такмичење одржано у петак 6. јула, на 25-метарском стрелишту на Царевој ћуприји у Београду. Остале дисциплине финала Купа одржане су у суботу и недељу на ваздушном и малокалибарском стрелишту у Новом Саду.
На првом финалу у такмичењу миксева ваздушном пушком Наталија Тасић (412,3) и Вељко Илић (410,3) пласирали су се на седмо место са 882,6 кругова. Од финала у коме наступа пет најбољих тимова делило их је 3,6 круга. Први победници Купа Србије ваздушном пушком су актуелни европски вицешампиони и вишеструки прваци Старог континента Андреа Арсовић (СК „Партизан“ Београд) и Милутин Стефановић (СК „Чика Мата“ Крагујевац).
У дисциплини тростав (3 пута 40 метака) Вељко Илић, који је прошле године освојио вицешампионску титулу у категорији јуниора, сада је био далеко од својих резултата, па самим тим и од медаље. Са 1.126 кругова пласирао се на шесто место. Нова прилика за њега долази већ кроз неколико дана на турниру Стрељачке наде, који се одржава у Плзењу у Чешкој од 10. до 15. јула.

СДН

 

Comments are closed.