STRELJAŠTVO: JASMINA MILOVANOVIĆ VICEŠAMPIONKA SRBIJE

Smederevka Jasmina Milovanović svojoj riznici trofeja sa domaćih takmičenja ovog vikenda pridodala je još jednu vicešampionsku titulu, osvojenu malokalibarskim pištoljem u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije. U finale discipline sportski pištolj (30 metaka precizna + 30 metaka brza paljba) plasirala se kao druga sa odlična 582 kruga, pet manje od prvoplasirane Zorane Arunović, iz Streljačkog kluba „Olimpik 011“ iz Beograda. Njih dve su se i finalu finala borile za zlatnu medalju, a titula je ipak, pripala trenutno drugoplasiranoj na Svetskoj rang listi Zorani Arunović, koja je pogodila 36 hitova (pogodak 10.2 i veći), šest više od naše takmičarke. Bronzanu medalju osvojila je Danica Rašeta iz SK „Zemun Centar“ sa 25 hitova.
Jasmina Milovanović je prošle godine na Finalu Kupa Srbije osvojila bronzanu medalju, a ovo joj je druga srebrna medalja posle one iz 2015. od kako nastupa za naš klub.
Iz Streljačke družine Smederevo navode da je takmičenje održano u petak 6. jula, na 25-metarskom strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu. Ostale discipline finala Kupa održane su u subotu i nedelju na vazdušnom i malokalibarskom strelištu u Novom Sadu.
Na prvom finalu u takmičenju mikseva vazdušnom puškom Natalija Tasić (412,3) i Veljko Ilić (410,3) plasirali su se na sedmo mesto sa 882,6 krugova. Od finala u kome nastupa pet najboljih timova delilo ih je 3,6 kruga. Prvi pobednici Kupa Srbije vazdušnom puškom su aktuelni evropski vicešampioni i višestruki prvaci Starog kontinenta Andrea Arsović (SK „Partizan“ Beograd) i Milutin Stefanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac).
U disciplini trostav (3 puta 40 metaka) Veljko Ilić, koji je prošle godine osvojio vicešampionsku titulu u kategoriji juniora, sada je bio daleko od svojih rezultata, pa samim tim i od medalje. Sa 1.126 krugova plasirao se na šesto mesto. Nova prilika za njega dolazi već kroz nekoliko dana na turniru Streljačke nade, koji se održava u Plzenju u Češkoj od 10. do 15. jula.

SDN

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *