ВУЧИЋ: ЈАСНА НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ НЕЗАДОВОЉНА ДРЖАВОМ

Посета председника Вучића Смедереву, осим привредног и политичког значаја, била је занимљива и из аспекта локалних дешавања, пре свега незадовољства градског одбора СНС-а радом и учинком градоначелнице. Зато су новинари локалних редакција са знатижељом пратили однос између првог човека напредњака и Јасне Аврамовић. Најпре је запала у очи недужним посматрачима, скоро гротескна активност градоначелнице на улазу у железару, а непосредно пре доласка председника. Управљајући неком групицом од пар женица, за које се касније сазнало да су из актива жена (шта год то значило), распоређујући где која да стоји и клиберећи се сниматељима и репортерима, Аврамовићева је привукла пажњу новинара београдских редакција који су у први мах помислили да је реч о некој особи из протокола, да би са нескривеним изнанеђењем прихватили информацију да је реч о градоначелници Смедерева. Неприкладан однос према председнику, настављен је и током обиласка погона Топле ваљаонице где је, скоро вукући га за рукав, Аврамовићева упорно покушавала нешто да дошапне првом човеку Србије, који се, само захваљујући сопственој пристојности, чини нам се, суздржавао да реагује оштрије. И приликом давања изјаве медијима, желећи пошто пото, да буде у кадру републичких телевизија поред Александра Вучића, како би за локалне прилике представила свој однос са њим као врхунски, градоначелница је малтене изгурала амбасадора Кине, господина Лија, па је на крају реаговао и председник, који га је позвао да приђе, и, загрливши га, назначио братске односе Кине и Србије. Приметан је био и „стрес“ градоначелнице,,када је новинар Смедеревских новина поставио питање председнику Вучићу, нагласивши да је тема везана за Смедерево. Имајући у виду да је посета железари имала привредни карактер и да, поштујући протокол,,није ни време ни место за постављање питања везаних за локална политичка дешавања, питали смо председника када може да се очекује инвестирање кинеских привредника у индустријски парк у Смедереву.
„После успеха оствареног преузимањем железаре, очекују се нова велика улагања кинеских инвеститора у Смедереву, а конкретан план биће познат у септембру“, рекао је председник Александар Вучић одговарајући на питање „Смедеревских новина“ и додао: „Ми очекујемо да нам они пошаљу конкретан план, да се уради визибилити студија и онда да се види шта је то што се тражи од државе Србије. Ми ћемо да помогнемо, као што смо увек помагали. Мислим, Јасна, да ти не можеш да будеш незадовољна за подршку коју си добила од државе Србије. И не заборавите – сам сам у Смедереву бар четири фабрике отворио. Смедерево је био полумртав град. Смедерево данас живи, иако људи увек желе и траже и хоће да живе боље, али Смедерево данас живи другачије“ – изјавио је председник Вучић после обиласка топле ваљаонице смедеревске железаре која обележава две године пословања у оквиру ХБИС Групе.
И завршетак посете Александра Вучића, градоначелница Смедерева обележила је гестом који је на ивици пристојности. По завршетку конференције за новинаре председник је кренуо ка возилу и радницима који су стајали у непосредној близини, са намером да се са њима рукује и поздрави. Међутим, Аврамовићева је викнула: „Председниче!“ и прилично грубо, унела му се у лице са намером да гапољуби. Не очекујући овако нападну реакцију некога ко води град, председник Србије у први мах реаговао је збуњено, а потом, захваљујући доброј самоконтроли, прихватио поздрав и наставио пут до возила. Тако је градоначелница опет остала сама.

Ј.Шешлак

Comments are closed.