PRIJEM ZA PALANAČKOG BRONZANOG BOKSERA

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen organizovao je prijem za Dušana Janjića, člana Bokserskog kluba „Goša“ i reprezentacije Srbije, koji se sa Mediteranskih igara iz španske Taragone u rodno mesto vratio sa bronzanim odličjem.
-Veliki uspeh za Duleta, ovo je do sada u njegovoj karijeri i najveća pobeda. Ovo je samo početak, on će sigurno u narednom periodu nizati pobede, pošto je reč o velikom talentu, a mi ćemo kao lokalna samouprava stati iz ovakvih talenata, iza naših sugrađana, koji, osim što brane boje naše zemlje, i potiču iz naše opštine. Ponosni smo i ovo je podstrek više da se mi u budućem periodu potrudimo da im pomognemo u svemu što je do nas. Dogovorili smo na današnjem sastanku konkretne korake za naredni period, i za Bokserski klub „Goša“, i što se tiče Duleta, da opština Smederevska Palanka stane iza njega i da ovo bude veliki početak u njegovoj karijeri – izjavio je Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.
Janjić je stigao do pobedničkog postolja u kategoriji do 52 kilograma, pobedivši u četvrtfinalu egipatskog boksera Abdelrahmana Alija, dok je u borbi za ulazak u finale izgubio na poene od domaćeg takmičara Gabriela Eskobara Maskuriana.
-Prošao sam super. Očekivao sam sjajniju medalju, ali na žalost nisam uspeo. U prvom kolu sam pobedio dobrog boksera iz Egipta, u drugom me je čekao Španac. Pružio sam veliki otpor, ali sam na žalost izgubio. Sada ću prvo dobro da se odmorim, pa slede pripreme i svetsko prvenstvo. Moram da pomenem i trenera Nenada Dimitrijevića, počeo sam u Bokserskom klubu „Goša“, on me je podigao – izjavio je Dušan Janjić, osvajač bronze na Mediteranskim igrama.
Inače, Bokserski klub „Goša“ u svojim redovima ima sedam reprezentativaca, a koliko je ovaj rezultat važan za srpski boks, uz još jednu bronzu Trifuna Dašića na istom takmičenju, pokazuje i činjenica da se na medalje u ovom sportu čekalo od 2009-te godine i Mediteranskih igara u Alžiru.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *