ШЕСТ МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ МК ПУШКОМ

Наталија Тасић са три, Вељко Илић са две, а Никола Симић са једном медаљом вратили су се са Првенства Централне Србије малокалибарском пушком. Јасмина Миловановић у дисциплини спорт пиштољ наступила је на Првенству Београда као гост и остварила најбољи резултат у такмичењу спортским пиштољем, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево .

Са шест медаља смедеревски стрелци су се квалификовали за Првенство Србије малокалибарским оружјем. Најуспешнија на регионалном такмичењу које је одржано у суботу у Крагујевцу, као и лане, била је Наталија Тасић. Тасићева је са 1125 кругова у троставу 3 пута 40 метака освојила сребрну медаљу у категорији јуниорки, а са истим резултатом у категорији сениорки је била трећа. Са 596,5 кругова у дисциплини 60 метака лежећи освојила је бронзану медаљу у такмичењу јуниорки. Вељко Илић је освојио медаље у две дисциплине, обе у категорији јуниора. У троставу са 1132 круга био је други, а у дисциплини 60 лежећи са 592,9 кругова је освојио бронзану медаљу. Никола Симић у категорији сениора са 608,2 круга освојио је бронзану медаљу.
Малокалибарским спортским пиштољем најбољи резултат дана постигла је Јасмина Миловановић са 575 кругова, која се такмичила као гошћа, на Првенству Београда.
Првенство Србије малокалибарским оружјем у А програму за јуниоре и јуниорке одржаће се у Новом Саду, 21. и 22. јула, док сениорске категорије наступају недељу дана касније. Пре државног првенства у Новом Саду следећег викенда одржаће се финале Купа Србије, а Вељко Илић такмичиће се затим, и у Плзењу на традиционалном турниру Стрељачке наде.

 

Comments are closed.