ŠEST MEDALJA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE MK PUŠKOM

Natalija Tasić sa tri, Veljko Ilić sa dve, a Nikola Simić sa jednom medaljom vratili su se sa Prvenstva Centralne Srbije malokalibarskom puškom. Jasmina Milovanović u disciplini sport pištolj nastupila je na Prvenstvu Beograda kao gost i ostvarila najbolji rezultat u takmičenju sportskim pištoljem, saopštavaju iz Streljačke družine Smederevo .

Sa šest medalja smederevski strelci su se kvalifikovali za Prvenstvo Srbije malokalibarskim oružjem. Najuspešnija na regionalnom takmičenju koje je održano u subotu u Kragujevcu, kao i lane, bila je Natalija Tasić. Tasićeva je sa 1125 krugova u trostavu 3 puta 40 metaka osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki, a sa istim rezultatom u kategoriji seniorki je bila treća. Sa 596,5 krugova u disciplini 60 metaka ležeći osvojila je bronzanu medalju u takmičenju juniorki. Veljko Ilić je osvojio medalje u dve discipline, obe u kategoriji juniora. U trostavu sa 1132 kruga bio je drugi, a u disciplini 60 ležeći sa 592,9 krugova je osvojio bronzanu medalju. Nikola Simić u kategoriji seniora sa 608,2 kruga osvojio je bronzanu medalju.
Malokalibarskim sportskim pištoljem najbolji rezultat dana postigla je Jasmina Milovanović sa 575 krugova, koja se takmičila kao gošća, na Prvenstvu Beograda.
Prvenstvo Srbije malokalibarskim oružjem u A programu za juniore i juniorke održaće se u Novom Sadu, 21. i 22. jula, dok seniorske kategorije nastupaju nedelju dana kasnije. Pre državnog prvenstva u Novom Sadu sledećeg vikenda održaće se finale Kupa Srbije, a Veljko Ilić takmičiće se zatim, i u Plzenju na tradicionalnom turniru Streljačke nade.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *