OSAM MEDALJA ZA SMEDEREVSKE VESLAČE

Članovi Veslačkog kluba Smederevo osvojili su osam medalja na takmičenju drugog kola Omladinske lige, održanom proteklog vikenda na Tisi kod Čuruga. Smederevski veslači osvojili su tri zlatne, tri srebrne I dve bronzane medalje u konkurenciji ukupno 106 posada iz 14 klubova.
U konkurenciji kadeta u skifu trijumfovao je Andrija Jevtić, a u istoj konkurenciji, ali u dubl skulu, najbolji su bili Vuk Marković i Dušan Popović. Srebro je pripalo takođe Smederevcima Luki Vasiću i Vukašinu Rajiću.
Na najviše pobedničko postolje popela se i Milka Zdjelar u pionirskom skifu, dok je njena klupska drugarica Milica Mladenović bila treća.
Kadetski četverac skul u sastavu Petar Samardžćija Vuk marković, Dušan Popović i Andrija Jevtić bio je drugi, kao i u konkurenciji pionirki u istoj disciplini posada u sastavu Jelena Vukelić, Nevena Stevanović, Ana Soldatović i Milica Pejović.
Još jedno bronzano odličje pripalo je pionirkama u dubl skulu u kome su veslale Teodora Stevanovska i Maša Vasić.
Treće kolo Omladinske lige održaće se 1. septembra, na Paliću, a poslednje četvrto kolo13. oktobra u Novom Sadu. Posle dva kola vodi Čurug sa 25 bodova, a Smederevo je drugo sa 22 boda.

Slede novi izazovi
Narednog vikenda na Paliću će se održati Otvoreno prvenstvo Vojvodine na kome će VK Smederevo nastupiti sa 13 posada.
U konkurenciji seniora okušaće se Aleksandar Filipović i skifu, a u istoj disciplini, ali u konkurenciji juniora veslaće Lazar Ristić. Kadetski skif predstavljaće Miroslav Jovanović. Petar Samardžija, Dušan Popović, Veljko Vukašinović i Todor Marković nastupiće u kadetskom četverac skulu, dok će u četvercu bez kormilara veslati Vuk Markvoić, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić, i Miroslav Jovanović. U pionirskom četverac skulu veslaće Vuk Simić, Lazar Stojković, Dimitrije Simić i Božidar Kovačević.
U kadetskom dvojcu bez kormilara do što boljeg plasmana pokušaće da dođu Andrija Jevtić i Nikola Soldatović, a u dubl skulu VK Smederevo imaće tri posade (Miroslav Jovanović – Vuk Marković, Todor Marković – Veljko Vukašinović i Dušan Popović – Petar Samardžija). U konkurenciji pionirskih dubl skulova snage sa ostalima odmeravaće Dimitrije Simić i Božidar Kovačević.
Ženski deo VK Smederevo oprobaće se u dubl skulu u sastavu Milica Pejović i Teodora Stevanovska kao i u skifovima u kojima će veslati Milica Mladenović i Milka Zdjelar a sve zajedno oprobaće se u četverac skulu drugog dana takmičenja.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *