MILOJIČIĆU JOŠ JEDNA KRIVIČNA PRIJAVA?

Da će Radoslav Milojičić Kena, po svemu sudeći ostati upamćen kao funkcioner Demokratske stranke za koga se vezuje ogroman broj afera, svedoči još jedan slučaj dubokog zahvatanja u džepove građana Smederevske Palanke, zarad, opravdano se sumnja, interesa pojedinaca i privatnog kapitala. Reč je o, u najmanju ruku „problematičnom preuzimanju“ objekta Doma JNA u Smederevskoj Palanci, koji je lokalna samouprava platila gotovo 300.000 evra, da bi samo nedelju dana nakon potpisivanja ugovora, bilo doneto rešenje o njegovom rušenju!?
Naime, sredinom 2011-te godine, potpisan je ugovor vredan 294.677 evra, između Republičke Direkcije za imovinu i opštine Smederevska Palanka, o prenosu prava korišćenja sa Ministarstva odbrane na opštinu, za šta je saglasnost dao tadašnji ministar vojni Dragan Šutanovac. Međutim, samo nedelju dana nakon sklapanja pomenutog ugovora, doneto je rešenje o rušenju Doma JNA, pa je tako skoro 300.000 evra lokalna samouprava dala za pravo korišćenja objekta koji je predviđen za rušenje.
-U to vreme Radoslav Milojičić Kena bio je „samo“ pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu i komunalno-stambenu izgradnju, a javna je tajna da je on bio siva eminencija palanačke vlasti. Milojičić je primorao građevinskog inspektora da donese rešenje kojim se nalaže rušenje objekta Doma JNA, i to zbog nefunkcionalnosti?! A, samo nedelju dana pre ovog rešenja, Opština Smederevska Palanka i Republička direkcija za imovinu sklopili su ugovor na osnovu kojeg je lokalna samouprava, za 294.677 evra, dobila pravo korišćenja ovog objekta – svedoči naš sagovornik.
Novembra 2011-te uplaćena je polovina ugovorene sume, dok je za drugu polovinu Republička Direkcija za imovinu u aprilu 2014-te tužila Opštinu Smederevska Palanka. Postupak je vođen u Višem sudu u Smederevu, iako je za ovakve slučajeve nadležan Privredni sud u Požarevcu, a kako se zastupnici lokalne samouprave nisu pojavili na suđenju, presuda je doneta u korist Direkcije.
U međuvremenu Dom JNA je porušen, a na njegovom mestu nikao je metalni montažni prodajni objekat „Maksi“. Da tragedija bude veća, Opština je morala da plati i skoro 5.000.000 dinara za rušenje i uklanjanje tog objekta. Sve ukupno, za neupotrebljivu nekretninu, potrošeno je 350.000 evra.
I to je samo jedna u nizu afera čiji vinovnici još nisu odgovarali, a koje su dovele do poptune devastacije palanačkog budžeta.

J. Šešlak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *