KONCERT KLASIČNE MUZIKE U MUZEJU

U četvrtak 21. juna 2018. od 19 časova u smederevskom muzeju publici će se predstaviti mladi i talentovani muzičar Nemanja Petković iz Smedereva.

Nemanja Petković je rođen 15. maja 2000. godine u Smederevu. Svoje muzičko obrazovanje počeo je u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Smederevu u klasi profesora Marka Đorđevića na instrumentu klarinet. Osnovnu nižu školu je ubrzano završio, i već u tom periodu postigao je zapažene rezultate na mnogim takmičenjima kao što su: Internacionalno takmičenje drvenih duvača u Požarevcu, Festivali muzičkih škola, Republička takmičenja… Srednju muzičku školu upisao je 2015. godine nastavljajući kod istog profesora i u istoj školi. U dosadašnjem toku svog školovanja, osvojio je mnoge nagrade. Pohađao je majstorske kurseve eminentnih stručnjaka i pedagoga klarineta – Stefana Karsilija (Italija), Aleksandra Tasića i Ante Grgina.
Do sada je održao tri solistička koncerta i imao je veliki broj drugih nastupa na raznim manifestacijama. U sklopu kamernog tria nastupio je na serijalu koncerata u Beču 2017. godine. Stalni je prvi klarinet u kamernom orkestru „Svetlost“ iz Smedereva.
Trenutno završava treću godinu srednje škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu.

 

SDN

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *