ВЕСЛАЊЕ: ТРИ ПОБЕДНИЧКА ПОСТОЉА НА БЛЕДУ

Од осам посада Веслачког клуба Смедерево, колико их је учествовало на 63. Интернационалној регати минулог викенда на Бледском језеру, четири се пласирало у финале, а три су завршиле на победничком постољу.
Кадетски четверац скул у саставу Вук Марковић, Андрија Јевтић, Никола Солдатовић и Мирослав Јовановић тријумфовао је у овој дисциплини, а другој смедеревској посади у саставу Петар Самарџија, Душан Поповић, Вељко Вукашиновић и Тодор Марковић измакла је бронзана медаља за 10 стотинки.
Одличан резултат забележили су у кадетском дубл скулу Андрија Јевтић и Никола Солдатовић освајањем сребрне медаље. Они су са победничким чамцем из ВК Партизан заостали нешто мање од четири секунде. У истој дисциплини Вељко Вукашиновић и Тодор Марковић заузели су одлично пето место.
У кадетском скифу наш Мирослав Јовановић освојио је одлично треће место у конкуренцији 23 кадетска скифа.
На овој регати је наступило 443 веслача из 18 земаља и 63 клуба, а осим веслача Словеније и Србије, на Бледском језеру надметали су се веслачи из Аустрије, Бугарске, Хрватске, Кипра, Чешке, Француске , Грузије, Немачке, Гватемале, Мађарске, Мексика, Словачке, Шпаније, Швајцарске, Турске и УСА.
Млађе категорије ВК Смедерево наредне недеље на Тиси код Чуруга очекује друго коло Омладинске лиге на коме ће наступити кадети и пионири.

СДН

Comments are closed.