VESLANJE: TRI POBEDNIČKA POSTOLJA NA BLEDU

Od osam posada Veslačkog kluba Smederevo, koliko ih je učestvovalo na 63. Internacionalnoj regati minulog vikenda na Bledskom jezeru, četiri se plasiralo u finale, a tri su završile na pobedničkom postolju.
Kadetski četverac skul u sastavu Vuk Marković, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović i Miroslav Jovanović trijumfovao je u ovoj disciplini, a drugoj smederevskoj posadi u sastavu Petar Samardžija, Dušan Popović, Veljko Vukašinović i Todor Marković izmakla je bronzana medalja za 10 stotinki.
Odličan rezultat zabeležili su u kadetskom dubl skulu Andrija Jevtić i Nikola Soldatović osvajanjem srebrne medalje. Oni su sa pobedničkim čamcem iz VK Partizan zaostali nešto manje od četiri sekunde. U istoj disciplini Veljko Vukašinović i Todor Marković zauzeli su odlično peto mesto.
U kadetskom skifu naš Miroslav Jovanović osvojio je odlično treće mesto u konkurenciji 23 kadetska skifa.
Na ovoj regati je nastupilo 443 veslača iz 18 zemalja i 63 kluba, a osim veslača Slovenije i Srbije, na Bledskom jezeru nadmetali su se veslači iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Francuske , Gruzije, Nemačke, Gvatemale, Mađarske, Meksika, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i USA.
Mlađe kategorije VK Smederevo naredne nedelje na Tisi kod Čuruga očekuje drugo kolo Omladinske lige na kome će nastupiti kadeti i pioniri.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *