ЈАСНА И КЕНА: „ТАЈНА“ ВЕЗА ВИШЕ НИЈЕ ТАЈНА

Да се стари и добро знани „саборци“, Јасна Аврамовић и Радослав Милојичић Кена, и даље међусобно подржавају, показала је и недавна расправа у Скупштини Србије, током које је, управо паланачки демократа, бивши председник општине, „узео у заштиту“ актуелну градоначелницу Смедерева, критикујући закључак градског одбора напредњака према којој ће убудуће смернице за функционисање локалне самоуправе доносити странка, а појединци у Смедереву бити „развлашћени“ да самостално доносе одлуке, неретко, на штету града.
– Сличан се сличном радује. Осим личних веза, не видим разлог да се било ко са стране меша у унутарстраначке односе најјаче партије у Србији, као и ниједан оправдан аргумент да неко критикује овакву одлуку. Тиме се само показују незнање и неразумевање функционисања политичког система – каже наш саговорник и додаје:
-Озбиљне странке на изборима побеђују на основу свог политичког програма. Тај програм креирају председник и Председништво, Извршни одбор га спроводи, а локални одбори само су ниже инстанце у страначкој хијерархији, који, такође, спроводе програм за који су грађани гласали, у нашем случају, у огромној већини. Јасно је да градски одбори, као део система, треба да разматрају све одлуке важне за функционисање локалне заједнице, чиме умањује могућност бахаћење појединаца. Ту и тамо понегде је, као и у Смедереву, било искакања, али Српска напредна странка никада није бежала од одговорности и зато се трудимо да реагујемо на све пропусте и извршимо корекције у најбољем интересу грађана. Шта се догоди када један човек има неограничена овлашћења и не одговара никоме, најбоље показује пример Смедеревске Паланке, која је за време председниковања Радослава Милојичића Кене била у мраку, без воде, са блокираним рачунима локалне самоуправе и јавних предузећа. Отуда и тако грчевита борба да се одбране ти „демократски принципи владавине“, о чему су, уосталом, свој суд и грађани дали у неколико последњих изборних циклуса на свим нивоима.
Објашњава и да је лицемерно да су најгласнији у одбрани демократије они који су својим одлукама газили све њене основе. Као пример наводи и случај градског одбора Демократске странке у Смедереву 2008-ме године, када је локални одбор за градоначелника демократа предложио једног, а врх странке у Београду се одлучио за другог кандидата, који је, на крају и водио Смедерево, а чији је заменик била актуелна градоначелница.
-Навикнута на такав начин рада, Јасна Аврамовић дуго је користила тај „пелцер владања“ у граду на Дунаву, иако јој је у неколико наврата стављено до знања је за напредак града важна сарадња са локалним страначким одбором и да Српска напредна странка не функционише по принципу који она спроводи. Свако ко је део велике и озбиљне страначке организације то би требало да зна. Очигледно је било потребно да јој се „нацрта“, јер другачије не би могла да разуме.
Иначе, везе између Милојичића и Аврамовићеве су дубоке и потичу још из периода владавине Демократске странке, када су, најпре заједно организовали превоз активиста на митинг подршке Борису Тадићу за председничке изборе 2012. Раније су одлично сарађивали и у реформи правосуђа, али и конкретним пословима: имали су годинама заједничког саветника за инвестиције, неког Симона Аполонија (који је власник посластичарнице у Београду), а који је био ангажован на два велика пројекта – фабрици лутака у Паланци и приватизацији смедеревског „Желвоза“ од стране „Ћимолаје“, чиме се актуелна градоначелница хвалила „на сва уста“. Наравно оба пројекта су пропала. Заједно су, са истом фирмом одрадили и „донацију“ мобилијара за децу где су кроз трошкове монтаже и транспорта вишеструко скупље од тржишне цене платили овај дар.

Ј. Шешлак

17 thoughts on “ЈАСНА И КЕНА: „ТАЈНА“ ВЕЗА ВИШЕ НИЈЕ ТАЈНА

 • 21. juna 2018. at 22:10
  Permalink

  Šumare, idi u šumu, jer samo za tamo i jesi! Jasna podnesi ostavku, a zatvor ti jednog dana ne gine!

  Reply
  • 22. juna 2018. at 06:54
   Permalink

   Jbg. Boli vas istina. Ako ste jaki i tako hrabri, prikupite potpise za smenu od građana, kad već nemate većinu u skupštini.
   I ne „kmečite“ više!!!! Neozbiljni i smešni ste, a povrh svega nepismeni politički.
   A ti možeš da dođeš kod mene u šumu, ja sam uglavnom tu, da ti pokažem lepote prirode i kako se gasi šumski požar. Jako bih voleo da vidim tvoju „vatricu“.

   Reply
 • 20. juna 2018. at 19:59
  Permalink

  A, kada neki gradonačelnik organizuje prevoz zaposlenih po javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi za potrebe snsa, onda je to za pohvalu?
  Autor teksta baš ima dvostruke standarde.
  Ako bi smo se vraćali u nazad i slušali šta je sve Vučić govorio kao funkcioner radikala, živ nisam šta bi smo trebali da radimo?!!
  Promenili ljudi shvatanja, ideologiju pa šta…
  Zar evolucija nije normalan proces?
  Zar deo radikala nije evoluirao i postao pro evropski?
  Sve je to u zemlji Srbiji normalno i zato nemojte da sudite drugima za ono što i vi sami radite ili bi ste radili ako vam se ukaže šansa…
  Reče Šojić: „Ćirko, će radimo s pun kapacitet..“pa makar to trajalo samo tri meseca.

  Reply
 • 20. juna 2018. at 19:34
  Permalink

  U Srbiji nema ni malo korektnosti kada se ocenjuju politički protivnici.
  Da je Kena svojevremeno prihvatio ponudu SNS a, da sa odborom Palanačkim pređe kod njih, bio bi njihov naj naj kadar.
  A, možda bi i on prolazio kao Jasna iz Smedereva – iskoristi pa joj posle lomi vrat.
  Bruka je to šta se radi zarad šačice vlasti…😂🤣😂

  Reply
 • 20. juna 2018. at 19:22
  Permalink

  Jedan bivši visoki funkcioner DSS-a (sada SNS-a), govorio je: „Demokratija je za narod, a u stranci diktatura…“

  Reply
 • 20. juna 2018. at 19:16
  Permalink

  A, u SNS-u vlada demokratija?
  Koji odbor u Srbiji je konstituisan stranačkim izborima? Sve sama povereništva i to tako da je poverenik sa strane, jer ga tamo odakle je narod poznaje.
  Uvek isti recept….

  Reply
 • 20. juna 2018. at 13:55
  Permalink

  Pa nije baš tako kako vi kažete i mislite,jer realnost je drugačija.Ko se seća izbora 2012-te Jasna je sa svojim pokretom za Smederevo pobedila na izborima,ostavivši iza sebe SNS,DS i ostale stranke i grupe građana i bez nje nije mogla da se formira gradska vlast a ona je što je normalno napravila koaliciju sa tada drugom strankom po broju osvojenih mandata a onda su je iz SNS-a vrbovali da pređe u SNS,što je ona i uradila,jer nije pametno da na Republičkom nivou vlast drži SNS a u lokalu da je sa strankom iz opozicije,jer bi Smederevo bilo blokirano od strane republičke vlasti.Inače nisam član nijedne stranke iako sam više puta pobeđivao na izborima za gradskog odbornika a nisam odbornik zbog proporcionalnog sistema izbora.Zato gledam drugačije a ne pristrasno a ni stranački kao drugi.

  Reply
  • 21. juna 2018. at 06:30
   Permalink

   Znaju oni to odlično ali ta istina im trenutno ne odgovara.😀😀😀

   Reply
 • 20. juna 2018. at 01:12
  Permalink

  Pa to su bivsi partiski drugovi… sedeli zajedno u Djilasovoj lozi i magali DS zastavicama… da je srece da nikada nije ni dosla u SNS.

  Reply
  • 20. juna 2018. at 19:41
   Permalink

   Pa prijatelju, pola snsa je mahalo ds zastavicama, značajan deo Šešeljevim, a i Koštunicinim ne baš malo.
   Sve je to mix interesna kombinacija…

   Reply
 • 19. juna 2018. at 22:09
  Permalink

  Jos jedan u nizu dokaza zasto pojedini funkcioneri grcevito i po svaku cenu zele da ostanu u svojim gradonacelnickim foteljama. Nakon Kenine smene pocele su da pljuste krivicne prijave za lopovluk i nesavesno trosenje para, neke su i spinovane, to razumem, ali je mnogo i realnih jer zaduzenje od tri budzeta ne moze bas lako da se ,,opere“
  A izgleda da se i Jasna plasi istog scenarija.
  Cim nesto grcevito ne das onda mora da nesto krijes.

  Reply
 • 19. juna 2018. at 20:14
  Permalink

  Jasna manipulatoru, podnesi ostavku i ne brukaj više SNS!

  Reply
 • 19. juna 2018. at 18:42
  Permalink

  U pravu je Šešlak, isti su Jasna i Kena, ali iz ovog stava proističe i da su iste i SNS i DS. Odluke bi trebalo da se donose u INSTITUCIJAMA grada, a to je pre svih Skupština. Jasna je Skupštinu, uz prećutnu saglasnost SNS, pretvorila u gomilu podmićenih odbornika, ali se najvažnije odluke formalno i dalje donose na sednicama. Problem je u nepotizmu, u gradkom veću punom nepismenih poslušnika i muljatora, mobingu, lažnim diplomama, ukidanju svake javnosti rada … sa čim se izgleda SNS takođe godinama prećutno slaže. I šta će onda da pomogne Smederevu što neke odluke neće donositi Jasna lično nego gradski odbor SNS??? To je rešenje tipa Kurta-Murta, a ne u skladu sa funkcionisanjem demokratskih institucija. I prestanite više sa glupim spinovanjem: nije Smederevu i smederevcima ni za šta kriv nekakav Kena, kriva je i odgovorna SNS koja godinama prećutkuje, a time i podržava kriminalnu lokalnu vlast.

  Reply
 • 19. juna 2018. at 17:58
  Permalink

  Što Jasna Avramović nije podržala Nikolića i Vučića za izbore 2012. godine kada su bili marginalci, nego se „lizala“ sa Tadićem i Đilasom koji su bili na vlasti. Pa kada je videla posle tih izbora da Vučiću raste rejting, ajmo u SNS. Ti si Jasna bila u koaliciji sa Kenom, Tadićem, Đilasom i kompletnom bandom. Govorila si kako nećemo centralu, da nećemo ni u jednu stranku. Pa za koga sam tada glasao 2012. godine? Pa koja je to politika nas iz Pokreta za Smederevo? Juče žuti, danas naprednjaci, a sutra Jasna? Ko ćemo biti i gde? Jel politika Pokreta za Smederevo samo idi tamo gde duva vetar?! Svi smo mi iz pokreta bili samo tvoje sredstvo da postigneš svoje bolesne ciljeve i ambicije da postaneš i ostaneš kradonačelnica. Potpuno si me razočarala! Podnesi ostavku, jer si lažov i prevarant!

  Reply
 • 19. juna 2018. at 16:49
  Permalink

  Sad je valjda svima jasno kako ona podmuklo igra.Spremna je na sve zbog fotelje a zbog cega toliko grcevito ne dopusta nikome da pridje fotelji pa i to je jasno.Plasi se….

  Reply
 • 19. juna 2018. at 16:43
  Permalink

  Lopovi u zatvor.Nakrali se,najeli se sad u cuzu .

  Reply
 • 19. juna 2018. at 16:40
  Permalink

  Kenu proterali iz Golobuka a nju ce narod u…..m motkama da juri po gradu.Zena vestica …

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *