KENA „PRAO“ PARE I U BAZENU?

Spisak zloupotreba i afera koje prate Radoslava Milojičića Kenu, bivšeg predsednika opštine Smederevska Palanka, uskoro bi mogao da bude „obogaćen“ još jednom stavkom – „problematičnim ugovaranjem“ zakupa bazena u ovoj varošici.
Prema raspoloživim podacima, na osnovu sprovedenog javnog oglasa i prikupljanja pismenih ponuda, novi vlasnik parcele pored bazena i zakupac bazena na 50 godina, bila je firma „Voda Sinđelić RUC Ždrelo“ iz Petrovca na Mlavi. Parcela površine 2,71 hektara prodata je za 9.886.218 dinara, odnosno početna cena bila je 300 evra po aru.
Članovi Opštinskog veća svojeveremeno su dali saglasnost na zaključenje Ugovora o zakupu Gradskog olimpijskog bazena, potpisanog između Centra za razvoj sporta, Opštine i zakupca, a usvojen je i izveštaj Komisije o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta. Reč je o odlukama neophodnim za realizaciju projekta izgradnje Turističko-sportsko-rekreativnog centra na prostoru Gradskog bazena i Kiseljaka.
Prema tom ugovoru zakupac je bio dužan da preuzme i sedam radnika iz Centra za razvoj sporta. On ih nikada nije preuzeo. Te radnike je plaćala opština, sve dok SNS nije preuzela vlast 2016. godine. Samo njihova plata bila je veća nego suma koju zakupac daje za zakup na godišnjem nivou, a to je 2.050 evra.
Rodoljub Stanimirović, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Smederevska Palanka kategorično tvrdi da je u pitanju zloupotreba koju je omogućio Kena sa, kako kaže „svojim žutim partijskim drugarima“.
– Bazen je ukraden od građana Smederevske Palanke i mora da se vrati. To je kriminalni čin. Obećanja su nestala, sve što je rečeno ne postoji. Sve je bila laž da se u tom trenutku dodvore Palančanima. Sumnjam da se tu neko dobro „nafatirao“ – istakao je Stanimirović.
Smatra da je ovo samo jedna u nizu Milojičićevih odluka koje su Smederevsku Palanku učinili najzaduženijom opštinom u Srbiji.
Podsećamo, posle dugogodišnjeg predsednikovanja Radoslava Milojičića Kene, ostala je prazna opštinska kasa, dug lokalne samouprave od 3 milijarde dinara, a sva javna preduzeća i institucije bila su u blokadi.

J. Šešlak

Comments are closed.