JASMINA MILOVANOVIĆ ZLATNA U TREĆEM KOLU KUPA SRBIJE

Naša najbolja strelkinja Jasmina Milovanović ubedljivo je trijumfovala malokalibarskim pištoljem u poslednjem kolu Kupa Srbije. Sa 21 hitom u finalu je pobedila Aleksandru Ristović koja je imala 16 hitova. U osnovnom delu takođe je bila prva sa 572 kruga, saopštavaju iz Streljačke družine Smederevo.

Na dvadesetpetometarskom strelištu na Carevoj Ćupriji u Beogradu Jasmina Milovanović ubedljivo je trijumfovala u disciplini sportski pištolj za seniorke, u okviru trećeg kola Kupa Streljačkog saveza Srbije. Milovanovićeva je sa 21 hitom (pogodak veći od 10,2) osvojila zlatnu medalju, dok su srebrna i bronzana, pripale Aleksandri Ristović iz Streljačkog kluba „Zvezdara“ sa 16 i Biljani Vujanov iz SK „Bečkerek 1825“ iz Zrenjanina sa 12 hitova. Jasmina Milovanović je bila najbolja i u kvalifikacijama sa 572 kruga, a Aleksandra Ristović je bila druga sa 566 krugova.

Veljko Ilić je u trostavu za juniore sa 1.104 kruga (372 klečeći, 373 ležeći, 359 stojeći stav) bio deveti u konkurenciji 11 vršnjaka. U istoj disciplini Natalija Tasić sa 1.107 krugova (363 klečeći, 375 ležeći, 369 stojeći stav) plasirala se na deseto mesto u konkurenciji 14 juniorki. Takmičenje je održano na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu.

U disciplini vazdušnom puškom za mešovite parove naš miks Tasić/Ilić bio je sedmi sa 817,3 (Tasić 409,5 / Ilić 407,8) u apsolutnoj konkurenciji gde je nastupilo čak 16 timova. Turnir je održan na novosadskom vazdušnom strelištu.

Jasmina Milovanović je pobedom u trećem kolu osvojila novih 12 bodova i sa ukupno 22 boda iz dva kola plasirala se kao druga u finale Kupa Srbije. Veljko Ilić je u ovom kolu osvojio dva boda i on se sa 10 bodova ukupno plasirao u finale kao osmi. I dva boda u miksu osvojili su Natalija Tasić i Veljko Ilić, pa će se i oni naći na finalnom turniru. Finale Kupa Srbije održaće se 7. i 8. Jula u Novom Sadu.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *