„EU PRO“: ZA 4,5 MILIONA EVRA JAVNI POZIV OTVOREN DO 6. JULA

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u ponedeljak, 11. juna od 10 časova, biće organizovana informativna sesija o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima, za koje je je Evropska unija opredelila 4,5 miliona evra. Sredstva su namenjena povećanju konkurentnosti lokalne privrede u regionu Šumadije i Zapadne Srbije i regionu Južne i Istočne Srbije.
Cilj informativne sesije je da se zainteresovani preduzetnici i preduzetnice upoznaju sa programom podrške i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja.
Poziv je otvoren je do 6. jula 2018. godine, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u 99 gradova i opština, uključenih u program EU PRO, koja se primarno bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge, a osnovana su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine.
Informativna sesija u Smederevu se održava uz podršku Regionalne razvojne agencije Braničevo–Podunavlje, a EU PRO će predstaviti poziv i u Zaječaru, Nišu i Leskovcu.
Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *