POTPISAN SPORAZUM O BRATIMLJENJU SMEDEREVA I TANGŠANA

Gradonačelnici Smedereva i Tangšana, Jasna Avramović i Ding Ksijufeng, potpisali su Sporazum o bratimljenju, sa ciljem da se ubuduće  saradnja dva grada, koja je sada oslonjena na dve železare u okviru „Hbis Grupe“, unapredi u svim oblastima.  Inicijativa o bratimljenju Smedereva sa glavnim gradom provincije Hbej potpisana je prilikom prošlogodišnje posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Narodnoj Republici Kini, tokom koje je boravio i u Tangšanu.
-Sa velikim zadovoljstvom sam imao priliku da u maju prošle godine primim vašeg predsednika u Tangšanu. Posle posete našoj visokoj peći izjavio je da se koristi napredna tehnologija i da njegov izbor nije bio pogrešan. Predsednik provincije Hbej je takođe potvrdio koliko je važan projekat železare u Smederevu, a u to se uverio i naš predsednik Si Đinping tokom boravka u Srbiji i vašem gradu – rekao je Ding Ksijufeng, gradonačelnik Tangšana.
Nije propustio da napomene da je i pre nego što je došao, imao predstavu o našoj zemlji, još iz vremena Jugoslavije, pošto je u Kini bio poznat film „Valter brani Sarajevo“ sa Batom Živojinovićem u naslovnoj ulozi. Posle prošlogodišnjeg obilaska železare, delegacija Tangšana u Smederevo je ovog puta došla sa ciljem da se saradnja dva grada podigne na viši nivo.
-Kroz projekat Hestil Grupe već sarađujemo, ali nadam se da će današnje potpisivanje sporazuma o bratimljenju naših gradova biti novi početak i da ćemo podići saradnju na viši nivo. Ne samo u oblasti industrije, ovoga puta vodim delegaciju, ne samo zbog inicijative predsednika, već sam hteo da kroz potpisivanje sporazuma proširimo saradnju na ostale oblasti, na primer poljoprivredu i kinesku medicinu – istakao je, između ostalog, gradonačelnik Ksijufeng.
Izrazivši zadovoljstvo što je kineska delegacija opet u našem gradu, gradonačelnica Jasna Avramović podsetila je prisutne da je saradnja Smedereva sa Kinom počela još devedesetih godine prošlog veka, kada je prvi put jedan kineski pesnik dobio nagradu „Zlatni ključ“ na manifestaciji Smederevska pesnička jesen.
-Mnogo toga nas spaja, od železare i metalske industrije, kulture, poljoprivrede, zdravstva, to su sve teme o kojima ćemo razgovarati nakon potpisivanja sporazuma na radnom sastanku – rekla je gradonačelnica i pozvala goste da naš grad posete u septembru tokom „Smederevske jeseni“, jer će tada biti u prilici da se na jednom mestu upoznaju sa poljoprivredom i privredom našeg kraja.
Gradonačelnici su razmenili prigodne poklone, a susret je nastavljen sastankom na kojem bi trebalo da se konkretizuju dalji koraci koji proističu iz Sporazuma o bratimljenju.

J.V.

9 thoughts on “POTPISAN SPORAZUM O BRATIMLJENJU SMEDEREVA I TANGŠANA

 • 11. juna 2018. at 19:10
  Permalink

  Bravo za gradonačelnike! Samo napred, saradnju treba što više ojačati. Kinezi su pokazali dobar poslovni odnos prema našem narodu i našim kompanijama. I treba uvesti što više njihovog kapitala radi „višeg interesa“…

  Reply
 • 9. juna 2018. at 09:48
  Permalink

  Nadula se jasna od lekova kao alkoholičar od rakije , nedo bog da sam u njenoj koži , samo ona zna kako joj je . A Šešlak je novinar koji objavljuje realno i istinito , a vi ako ne vidite i ne razumete zašto je ovo Šešlak objavijo ko vam je kriv što ste skučeni .

  Reply
 • 7. juna 2018. at 14:52
  Permalink

  Seslak ucutao si se nesto,sta je sa tvojim pouzdanim informacijama?

  Reply
 • 6. juna 2018. at 18:49
  Permalink

  Dragi moji sugrađani ONA je legalno i legitimno na mestu gradonačelnika, još uvek!!! Kako ja to sagledavam iz dva razloga. Prvi, voljom nas graćana koji joj dadoše podršku (glasove), na moju sreću nisam među njima. Drugi, zato što se udobno sakrila iza gdina Vučića kao nosioca liste iako se znalo da on neće biti kandidat za gradonačelnika, pa su građani glasavši za njega zapravo glas dali NJOJ. Međutim oćeš jes’ nije nego, naš najveći problem su onih 46% naših sugrađana koji nisu izašli na izbore, pa samimtim nisu ni glasali tj obavili svoju građansku dužnost. I tako nehotice unesrećili sve nas.

  Reply
 • 6. juna 2018. at 10:04
  Permalink

  Ova zla baba još vlada. Sramota!

  Reply
 • 6. juna 2018. at 08:58
  Permalink

  Znaci ,lego si Seslak na rudu . Napunula ti Jasna dzepove i sad pocinjemo lagano da citamo o Jasninim poduhvatima , kao i u ePodunavlju i kuriru . A napisi da ce do Smederevske jeseni da bude smenjena pa da imas vremena da se foliras . Sto ne prosetas malo po gradu i vidis kakve se mahinacije rade . Zasto ulicu oslobodenja posle par meseci rade , u nekim delovima , ponovo . Da nije zato sto su stavljali po pola milametra asvalta da bi zamazali ljudima oci i koliko su tu ponovo preprali para .Gde je taj Jovsic koji je toliko hvalio sto mu radi Jasna ulicu ,da sad prikaze ponovo kako je popravljaju. E moji Smederevci, tesko nama dok su ovi na vlast . ……………………………Ma,uzas . Nema reci koje mogu da ih opisu.

  Reply
 • 5. juna 2018. at 20:46
  Permalink

  Da li neko zna šta se dešava sa našom „dragom“ gradonačelnicom? Na slici gore, kao da potpisuju nešto najgore, a ne Sporazum o bratimljenju. Takvu je katastrofalnu facu napravila da su se kinezi sigurno preplašili. Mogla je barem da se malo lažno nasmeje i isfolira, kao što je to radila predhodnih decenija. Ovako sa stegnutim usnama, namrštena, rasčupana i bez šminke… užas. Uostalom, zar je još uvek gradonačelnica? Mislio sam da je do sada već smenjena!

  Reply
 • 5. juna 2018. at 12:37
  Permalink

  Šešlak, kad ono beše Jasna odlazi sa mesta gradonačelnika?

  Reply
 • 5. juna 2018. at 11:58
  Permalink

  Koliko ce ova korupirana baba da vlada u SD. Sramota da to Smederevci jos trpe! Kad ce vec jednom u zatvor?

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *