НОВИ ВЛАСНИК ФАБРИКЕ РИБЕ: ЗАДРЖАЋЕМО СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ

Компанија “TheFishExperts” нови је власник фабрике “PTC Germany”, у оквиру које послује и погон фабирке за прераду рибе “ServFood” у Смедереву, саопштено је из седишта предузећа у Немачкој. У саопштењу је наведено да је несолвентна компанија преузета 1. јуна, заједно са свих 80 запослених, као и да је “ServFood“, испостава PTC-а у Србији, такође део целокупног уговора.

Стручњак из области прехрамбене индустрије Кристијан Хелмс биће на челу компаније, он је извршни директор новоосноване, матичне компаније ТSЕ Holding GmbH, а менаџмент новог TFE GmbH ће преузети његов дугогодишњи сарадник Томас Šemel, додаје се у саопштењу.

-Веома смо задовољни због победе на тендеру. Према нашим проценама, компанија има фантастичне могућности за развој. Наше планове ћемо најпре размотрити и консултовати се са постојећим тимовима, па онда успоставити курс ка успешној велепродаји и преради рибе. Задржаћемо све запослене, али ћемо седиште које се тренутно налази у Кемпену преместити у Бремерхавен. Желимо да Бремерхавен постане центар Европе за индустрију прераде рибе – изјавио је Кристијан Хелмс, а наводи у саопштењу прослеђеном медијима.

Додаје се да Кристијан Хелмс има позитивно досадашње искуство и да се годинама фокусира на успостављање профитабилности у компанијама које су у кризи.

-Недавно је од „Meckenhiema“-а преузео деликатес малопродају „Rungisexpress“. За постизање обрта било му је потребно неколико месеци пословања. Некон тога је, цео „Cool Chain Group“ (основан у марту 2018), укључујући и „Rungis express“, продао „Метро Групи“. Хелмс и Шемел су одличан тим који поседује не само интернационално знање у сектору прехрамбене индустрије, већ тим који зна како постићи циљ – наведено је у саопштењу.

Наглашено је да све укључене стране „желе да износ који је плаћен остане непознат“, док је извршни директор Хелмс истакао да су за „за „PTC Germany“ и „ServFood“ платили разумну цену“.

Ј.В.

2 thoughts on “НОВИ ВЛАСНИК ФАБРИКЕ РИБЕ: ЗАДРЖАЋЕМО СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ

 • 5. juna 2018. at 21:03
  Permalink

  normalno da ce biti ok i zadrzati sve!!!!!!jer se vise isplati ovde platiti radnika 250 evra nego bilo gde drugo 2500 evra!!!!cista racunica!

  Reply
 • 5. juna 2018. at 14:36
  Permalink

  Sve je obavijeno velom tajne. Ugovore izmedju Grada i PKC-a niko nije video kao ni Ugovore sa ostalim ,,investitorima“ koji mesetare po gradu. Od nasih para im se izgradi hala i kompletna infrastruktura, od drzave dobiju enormno visoke subvencije po svakom zaposlenom radniku i posle par godina prodaju halu i nestanu. Radnici rade za minimalac, neko bi rekao bolje ista nego nista, ja se sa tim slazem i podrzao bih takav stav da su investori pravi i da su ulozili svoj kapital a ne nas novac.
  Uloga mnogih pa i same gradonacelnice u ovoj sumnjivoj raboyi bi trebao da dobije svoj sudski epilog kada, jednoga dana, postanemo pravna drzava.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *