NOVI VLASNIK FABRIKE RIBE: ZADRŽAĆEMO SVE ZAPOSLENE

Kompanija “TheFishExperts” novi je vlasnik fabrike “PTC Germany”, u okviru koje posluje i pogon fabirke za preradu ribe “ServFood” u Smederevu, saopšteno je iz sedišta preduzeća u Nemačkoj. U saopštenju je navedeno da je nesolventna kompanija preuzeta 1. juna, zajedno sa svih 80 zaposlenih, kao i da je “ServFood“, ispostava PTC-a u Srbiji, takođe deo celokupnog ugovora.

Stručnjak iz oblasti prehrambene industrije Kristijan Helms biće na čelu kompanije, on je izvršni direktor novoosnovane, matične kompanije TSE Holding GmbH, a menadžment novog TFE GmbH će preuzeti njegov dugogodišnji saradnik Tomas Šemel, dodaje se u saopštenju.

-Veoma smo zadovoljni zbog pobede na tenderu. Prema našim procenama, kompanija ima fantastične mogućnosti za razvoj. Naše planove ćemo najpre razmotriti i konsultovati se sa postojećim timovima, pa onda uspostaviti kurs ka uspešnoj veleprodaji i preradi ribe. Zadržaćemo sve zaposlene, ali ćemo sedište koje se trenutno nalazi u Kempenu premestiti u Bremerhaven. Želimo da Bremerhaven postane centar Evrope za industriju prerade ribe – izjavio je Kristijan Helms, a navodi u saopštenju prosleđenom medijima.

Dodaje se da Kristijan Helms ima pozitivno dosadašnje iskustvo i da se godinama fokusira na uspostavljanje profitabilnosti u kompanijama koje su u krizi.

-Nedavno je od „Meckenhiema“-a preuzeo delikates maloprodaju „Rungisexpress“. Za postizanje obrta bilo mu je potrebno nekoliko meseci poslovanja. Nekon toga je, ceo „Cool Chain Group“ (osnovan u martu 2018), uključujući i „Rungis express“, prodao „Metro Grupi“. Helms i Šemel su odličan tim koji poseduje ne samo internacionalno znanje u sektoru prehrambene industrije, već tim koji zna kako postići cilj – navedeno je u saopštenju.

Naglašeno je da sve uključene strane „žele da iznos koji je plaćen ostane nepoznat“, dok je izvršni direktor Helms istakao da su za „za „PTC Germany“ i „ServFood“ platili razumnu cenu“.

J.V.

2 thoughts on “NOVI VLASNIK FABRIKE RIBE: ZADRŽAĆEMO SVE ZAPOSLENE

 • 5. juna 2018. at 21:03
  Permalink

  normalno da ce biti ok i zadrzati sve!!!!!!jer se vise isplati ovde platiti radnika 250 evra nego bilo gde drugo 2500 evra!!!!cista racunica!

  Reply
 • 5. juna 2018. at 14:36
  Permalink

  Sve je obavijeno velom tajne. Ugovore izmedju Grada i PKC-a niko nije video kao ni Ugovore sa ostalim ,,investitorima“ koji mesetare po gradu. Od nasih para im se izgradi hala i kompletna infrastruktura, od drzave dobiju enormno visoke subvencije po svakom zaposlenom radniku i posle par godina prodaju halu i nestanu. Radnici rade za minimalac, neko bi rekao bolje ista nego nista, ja se sa tim slazem i podrzao bih takav stav da su investori pravi i da su ulozili svoj kapital a ne nas novac.
  Uloga mnogih pa i same gradonacelnice u ovoj sumnjivoj raboyi bi trebao da dobije svoj sudski epilog kada, jednoga dana, postanemo pravna drzava.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *