ЦЗК: ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА БАЛЕТСКОГ АНСАМБЛА ИЗ САД

У оквиру светске турнеје балетски ансамбл из Сједињених Америчких Држава “Ballet Magnificat!“ четврти пут долази у нашу земљу где ће, поред осталог, 23. маја, од 19 сати, наступити у Центру за културу Смедерево са балетском представом „Путовање расипника”.

Гостовање у Смедереву биће хуманитарног карактера, на обострану жељу организатора и ансамбла. Улаз ће бити уз доборовољан прилог, улазнице се могу подићи на билетарници Центра за културу, а целокупан приход биће намењен лечењу Младена Јевтића (1992) из Смедерева, који је доживео несрећу на тренингу и налази се у стању будне коме. Младену је неопходан наставак лечења у иностранству које захтева знатна средства. У Хрватској му је неурохирушким путем уграђен имплант за дубоке мождане стимулације, као и дефибрилатор који му је омогућио рехабилитацију. Операције и четворомесечну рехабилитацију ван земље је финансирала породица уз помоћ бројних пријатеља. По повратку у земљу, поред тога што је Младен хоспитализован долази до погоршања његовог стања. Након контакта са неколико центара за рехабилитацију у иностранству породица је одлучна да одведе Младена на евалуацију садашњег стања и предлог даље рехабилитације. Како су трошкови лечења и рехабилитације скупи, породици је неопходна финансијска помоћ.

Гостовање  је у организацији Центра за културу Смедерево, Удружења Кругови уметности, ЕУС-а, ПЕУС-а и Дома омладине Београда.

Музичко сценски спектакл „Путовање расипника“ је животна прича једне породице, која бива потресена када муж изненада напушта своју вољену жену и кћер, и одлази са жељом да буде слободан и да проживи живот стилом блудника. Сломљеног срца, супруга и кћерка се бореда му опросте и жељно чекају његов повратак. Путовање за које је супруг помислио да ће му донети задовољство завршава се тако да му произведе само тугу и жаљење. Након што је дошао до дна живота, муж се враћа кући како би затражио опрост од своје породице… Ова балетска представа нуди изузетно дирљиву причу о опраштању и моћи обнове, и то кроз музичко сценски спектакл, протканог класичним балетом, џезом, модерним и свинг плесом.

СДН

Comments are closed.