CZK: HUMANITARNA PREDSTAVA BALETSKOG ANSAMBLA IZ SAD

U okviru svetske turneje baletski ansambl iz Sjedinjenih Američkih Država “Ballet Magnificat!“ četvrti put dolazi u našu zemlju gde će, pored ostalog, 23. maja, od 19 sati, nastupiti u Centru za kulturu Smederevo sa baletskom predstavom „Putovanje rasipnika”.

Gostovanje u Smederevu biće humanitarnog karaktera, na obostranu želju organizatora i ansambla. Ulaz će biti uz doborovoljan prilog, ulaznice se mogu podići na biletarnici Centra za kulturu, a celokupan prihod biće namenjen lečenju Mladena Jevtića (1992) iz Smedereva, koji je doživeo nesreću na treningu i nalazi se u stanju budne kome. Mladenu je neophodan nastavak lečenja u inostranstvu koje zahteva znatna sredstva. U Hrvatskoj mu je neurohiruškim putem ugrađen implant za duboke moždane stimulacije, kao i defibrilator koji mu je omogućio rehabilitaciju. Operacije i četvoromesečnu rehabilitaciju van zemlje je finansirala porodica uz pomoć brojnih prijatelja. Po povratku u zemlju, pored toga što je Mladen hospitalizovan dolazi do pogoršanja njegovog stanja. Nakon kontakta sa nekoliko centara za rehabilitaciju u inostranstvu porodica je odlučna da odvede Mladena na evaluaciju sadašnjeg stanja i predlog dalje rehabilitacije. Kako su troškovi lečenja i rehabilitacije skupi, porodici je neophodna finansijska pomoć.

Gostovanje  je u organizaciji Centra za kulturu Smederevo, Udruženja Krugovi umetnosti, EUS-a, PEUS-a i Doma omladine Beograda.

Muzičko scenski spektakl „Putovanje rasipnika“ je životna priča jedne porodice, koja biva potresena kada muž iznenada napušta svoju voljenu ženu i kćer, i odlazi sa željom da bude slobodan i da proživi život stilom bludnika. Slomljenog srca, supruga i kćerka se boreda mu oproste i željno čekaju njegov povratak. Putovanje za koje je suprug pomislio da će mu doneti zadovoljstvo završava se tako da mu proizvede samo tugu i žaljenje. Nakon što je došao do dna života, muž se vraća kući kako bi zatražio oprost od svoje porodice… Ova baletska predstava nudi izuzetno dirljivu priču o opraštanju i moći obnove, i to kroz muzičko scenski spektakl, protkanog klasičnim baletom, džezom, modernim i sving plesom.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *