AGENCIJA ZA AKREDITACIJU: IMPOZANTAN REZULTAT SMEDEREVSKE BOLNICE

Opšta bolnica „Sveti Luka“ dobila je sertifikat o akreditaciji na sedam godina, a iz Agencije za akreditaciju tvrde da se smederevska bolnica nalazi u samom vrhu akreditovanih zdravstvenih ustanova u Srbiji.
-Zadovoljstvo mi je uvek kada imam priliku da prisustvujem, mogu da kažem, slobodno, slavlju, jer po rezultatima koje ste ostvarili spadate u sam vrh državnih akreditovanih bolnica. Stvarno mpozantan rezultat 98,25 posto, ocena 4 i 5 u 20 ocenjenih kriterijuma, je nešto što se retko viđa u našoj zemlji – rekao je obraćajući se zaposlenima Vladimir Arsenović, v.d. direktora Agencije za akreditaciju zdrvastvenih ustanova Srbije, napomenuvši da je akreditacija kontinuirani proces koji se dodelom sertifikata ne završava.
Iako je događaj najavljen kao konferencija za medije, novinari nisu bili u mogućnosti da postavljaju pitanja. Još uvek formalni v.d. direktora Nenad Đorđević je napustio “svečanost” posle nekih pet minuta “zbog obaveza u ministarstvu”, a njegov zamenik je ljubazno odgovorio da ne može u ovom trenutku da odgovara na pitanja. Tako je bilo nemoguće saznati po kojim je to kriterijumima smederevska bolnica dobila tako visoke ocene u postupku akreditacije i u kojim oblastima, eventualno, treba poboljšati rad.

J.V.

Comments are closed.