“КАИЗЕН” САОПШТАВА: ШТРАЈК РЕЗУЛТАТ НЕСПОРАЗУМА, ВЕЛИКА РЕПУТАЦИОНА И ФИНАНСИЈСКА ШТЕТА

Пет дана након што је у турској фабрици текстила “Каизен” организована обустава рада, послодавац се огласио саопштењем за јавност. У њему истиче да се у смедеревском погону све ради у “складу са радноправним прописима Републике” и наводи да је штрајк неоснован и “резултат неспоразума” у вези са исплатом за “рад у режиму прерасподеле радног времена”. Саопштење “Каизена” преносимо у целости:
“Недавни штрајк у нашој компанији био је без основа није био организован у складу са законом. Штрајк није био најављен, Каизену никада није уручена одлука о ступању у штрајк, нити нам је била достављена листа захтева запослених, што су све обавезе запослених на основу Закона о штрајку. Последично, није нам била дата могућност да одговоримо на захтеве запослених и да покушамо да постигнемо договор о томе како се проблеми за које су запослени мислили да постоје могу решити. Обустава производње угрозила је испуњење обавеза према нашим интернационалним клијентима и проузроковала велику репутациону и финансијску штету за Каизен.
Каизен никада није каснио са испуњењем својих обавеза према запосленима. Напротив, зараде смо запосленима редовно исплаћивали знатно пре рокова који су утврђени уговорима о раду. Скорашњи штрајк у нашој фабрици у Смедереву је резултат неспоразума у погледу времена исплате за рад у режиму прерасподеле радног времена, а не за прековремени рад. Прерасподела радног времена је посебан режим рада који је дозвољен и регулисан Законом о раду, који подразумева посебну методологију за обрачун радних сати. Чим смо за то добили прилику, ово смо објаснили запосленима и разрешили све неспоразуме. Све своје обавезе према запосленима по основу прерасподеле радног времена испунили смо у потпуности и на време.
Од када смо пре две годинео сновали производњу у Смедереву Каизен је у потпуности пословао у складу са свим важећим прописима РепубликеСрбије. Све своје обавезе према запосленима испуњавали смо савесно, у доброј вери, и у свему у складу са радноправним прописима Републике Србије. Ми имамо изузетно поштовање за свих својих 350 запослених и наставићемо да радимо заједно са њима како би одржали и проширили своју инвестицију у Србији” – наведено је у саопштењу прослеђеном нашој редакцији.

СДН

Коментари за ““КАИЗЕН” САОПШТАВА: ШТРАЈК РЕЗУЛТАТ НЕСПОРАЗУМА, ВЕЛИКА РЕПУТАЦИОНА И ФИНАНСИЈСКА ШТЕТА

  • 18. маја 2018. at 23:00
    Permalink

    Није него, прерасподела а није прековремени. Зашто одмах брже боље платисте радницима све. Ако сте као послодавац задовпљни радом запослених онда се потрудите да ваши запослени буду задовољни. На крају најважније, запослене којима којима уручисте отказе одмах да веатите на посао уз извињење због стреса који им причинисте.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *