VESLANJE: SEDAM MEDALJA, TORBICA IDE NA EVROPSKO PRVENSTVO

Smederevski juniroski veslač Marko Torbica je, osvajanjem prvog mesta u skifu na Beogradskoj internacionalnoj regati održanoj proteklog vikenda na Adi Ciganliji, ostvario normu za predstojeće juniorsko prvenstvo Evrope koje će krajem maja biti održano u Gravelinu u Francuskoj. Torbica je i sa Lazarem Ristićem trijumfovao u juniorskom dubl skulu.

U konkurenciji kadeta veslači Smedereva osvojili su dva srebra i po jedno zlato i bronzu. Zlato su osvojili kadeti u četvercu bez kormilara u kome su veslali Miroslav Jovanović, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović i Vuk Marković. Drugo mesto pripalo je Miroslavu Jovanoviću u skifu i Andriji Jevtiću i Nikoli Soldatoviću u dvojcu bez kormilara. Todor Marković i Veljko Vukašinović u dubl skulu doveslali su do bronze.

Pionirke VK Smederevo su u disciplini četverac skul bile odlične druge i to u sastavu Ana Soldatović, Nevena Stevanović, Milica Pejović i Jelena Vukelić.

Početkom juna Beograd i Ada Ciganlije biće domaćinik prve regate Svetskog kupa. Organizatori očekuju nastup više od 1000 takimičara iz 40-ak zemalja. Boje Srbije na najznačajnijoj veslačkoj smotri u našoj zemlji ove godine braniće smederevski veslač Aleksandar Filipović u skifu.

SDN

Comments are closed.