МИЛОВАН ГРБИЋ, ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА: РАДИЋУ ЧАСНО И ПОШТЕНО, УПРКОС ОЗБИЉНИМ ПРЕТЊАМА

Бура која је заталасала градско Удружење пензионера прошле године сменом дугогодишњег руководства, по свему судећи још се не смирује, а председник Милован Грбић за „Смедеревске новине“ каже да је у последњих месец и по дана изложен претњама и притисцима, које повезује са својим ангажовањем у овој организацији. Иако јавно не упире прстом ни у кога, проблем види у „старој гарди“ незадовољној прекидом старе праксе пословања након прошлогодишње смене председника, који је на челу пензионерске организације дочекао „пунолетство“. Инциденте које је доживео пријавиће, каже, надлежним органима, а пошто, тврди, приватно нема непријатеље, све што му се последњих недеља догодило, сумња, у вези је са дешавањима у удружењу. Први у низу догодио се још почетком марта.
-Када сам 8. марта ишао на пут, свој ауто сам паркирао испред просторија удружења. Вратио сам се наредног дана и затекао возило на фелнама, гуме су биле посечене. У први мах, помислио сам да су то можда урадила нека деца, али, након што су ми, после неколико дана, брисачи поломљени и остављени на хауби, замислио сам се. Јер, зашто би неко скинуо брисаче ако не да их прода, а ако је тако, не би их поломљене оставили на ауту, и тада сам схватио да је нешто друго у питању – сведочи Грбић за наш портал.
Каже да је то схватио као поруку да не треба да буде у удружењу, али је њену озбиљност, објашњава, увидео касније.
-Све је кулминирало пре неких недељу дана, када ме је један од чланова Извршног одбора опоменуо да се спрема физички обрачун са мном како би ме склонили по сваку цену, јер другог начина за то немају. Рекао ми је да хоће да ме „почисте“ и да ће за то да ангажују нека лица којима је новац преко потребан, те да ће, када мене не буде било, „лако“ са потпредседником и скретаром и да ће коначно да се испуни њихов животни сан да они дођу на чело овог удружења. Речено ми је да строго водим рачуна где се, како и са ким крећем, да не будем сам, јер ће да ударе са леђа, као кукавице, да би могли да ме савладају – тврди наш саговорник.
Каже и да је приметио да је један исти аутомобил у два наврата долазио у његову улицу, једном чак ударивши у њуегову капију, а после свега што се догодило, сумња да је то била случајност.
-Ја ћу да обавестим полицијску управу о овим догађајима, да ли ће дати заштиту или предузети нешто…Без обзира на све, ја да се повучем нећу по било коју цени, сви који желе да ме победе, нека изађу на скупштину да то изгласају, ја ћу ту одлуку да поштујем. Могуће је да су кривичне пријаве, обраћања тужилаштву и привредном криминалу повод, као и које-какви догађаји и дисциплинске мере, са чим немам никакве везе, то је из ранијег периода. Ја приватно немама непријатеље, све непријатеље сам стекао овде, јер се борим за поштен и частан рад и тако ће и остати – изричит је Грбић.
Разлог би, каже Грбић, могао да буде и тај што није настављена пракса „пословања“ из ранијег периода. Удружење је, каже стављено на ноге, све послове обавља транспарентно и свим члановима је доступна свака информација. Када је ново руководство 1. септембра прошле године преузело дужност и ушло у простор, било је готово 2 милиона дуга, тврди Грбић, који су, уз помоћ пријатеља и спонзора успели да анулирају.
-Појединцима смета што је удружење опстало и није дозвољено да оде у стечај, да би се овај простор узео, јер су неке болесне главе плнаирале да овде отворе своју приватну делатност. Многи грађани Смедерева знају о коме се ради и шта је овде требало да буде, међутим, ми у стечај нисмо отишли, стали смо на ноге, имамо пуну подршку Савеза пензионера Србије, и поврх свега тога радимо часно и поштено – истиче Грбић, уз ограду да се то односи само на период после прошлогодишње промене руководства.
А праније пословање, како нам је рекао, предмет је истражних органа, јер су поднете пријаве.
-И у нашем је интересу да се открије шта се дешавало, да ли је неко нешто однео и колико, ако није ништа, да не буде да је неко окривљен, а да није рађена крађа – јасан је Грбић.
Медији су раније извештавали да је прошле године део чланства градске организације пензионера затражило одговорност руководства, уз тврдње да у раду не поштују статут и да није све „чисто“. Након тога, сада већ бивши председник Војислав Павловић, кога су сматрали најодговорнијим, поднео је оставку, а приликом примопредаје дужности након избора новог руководства, утврђене су бројне неправилности које су пријављене надлежним органима.

Ј.В.

11 thoughts on “МИЛОВАН ГРБИЋ, ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА: РАДИЋУ ЧАСНО И ПОШТЕНО, УПРКОС ОЗБИЉНИМ ПРЕТЊАМА

 • 18. маја 2018. at 11:35
  Permalink

  Podrška predsedniku Gradskog udruženja Smederevo.

  Reply
 • 18. маја 2018. at 11:23
  Permalink

  Dragi moji, svojim negativnim komentarima na račun Milovana Grbića, niste ,,udarili“ samo na njega, već na 7000 i više penzionera, članova GUP Smederevo, ,,udarili“ ste i na Savez penzionera Srbije. Šta promovišete i koga zastupate? Kad ste toliko hrabri i mislite da ste u pravu, oglasite se javno, upravo ovako kako je to uradio Grbić.
  Podrška predsedniku Gradskog udruženja penzionera Smederevo. Svaka čast na hrabrosti za javno iznošenje problema, kad je u pitanju njegov život i lična imovina.

  Reply
 • 17. маја 2018. at 08:48
  Permalink

  Sramota je šta se sve događa u Smederevu.
  Bahatosti lokalne vlasti nikad kraja.
  Pogledajte samo ko je član Gradskog veća za socijalna pitanja?Bruka ovoga grada!
  Pošteni i vredni ljudi kao što je Milovan Grbić takvima ni malo ne odgovaraju.U svojoj nemoći,ološ iz lokalne vlasti koristi se ovakvim „udbaškim“metodama.Ali su izgleda ovog puta naleteli na tvrd orah.
  Kamo lepe sreće da je više takvih kao Grbić, koji ima hrabrosti da im se suprotstavi.
  Puna podrška ovom čoveku.

  Reply
 • 16. маја 2018. at 20:42
  Permalink

  Grbić je očigledno sebe programio da bude na funkcijama,prvo MZ sada kao penzioner i ako još nije ispunio baš sve uslove da bude penzioner. Primitivno je što mu se oštećuje auto,taj nema umnih kapaciteta pa nadoknađuje manuelnim radom,to je baš,baš, i necivilizovano!

  Reply
 • 16. маја 2018. at 20:13
  Permalink

  Izgleda da u ovom gradu,ko god pokusa da nesto dobro uradi,a pri tom nije deo druzine na vlasti (citaj: ne savija kicmu) ,odmah ga stavljaju na listu za odstrel.
  Zato,svaka cast ovom coveku koji se suprotstavio lopovluku.
  Samo napred Grbicu,ne mogu ti nista,kukavice su to,sakrivene ispod Jasnine suknje!

  Reply
 • 16. маја 2018. at 19:21
  Permalink

  Grbiću ,ne daj se…. oduvek je poznato da se uspeh ne prašta —samo napred ..očigledno je da se tamo zaparložilo lepo društvo i da teško prihvataju nove i pametne ljude …dajte podršku čoveku koji želi da radi transparentno i pošteno …uskoro dolazim da ti pomognem…. uvek smo bili zajedno jači …podrška za novog predsednika !

  Reply
 • 16. маја 2018. at 15:40
  Permalink

  Grbić,Ćetkvić,Ršić oličenja „poštenja“, svaka čast Voja je amatr za ovu trojku.

  Reply
 • 16. маја 2018. at 13:52
  Permalink

  Mnogo mlad penzioner,nema još 60.godina. Da li he baš on najbolji i najiskusniji,nije!?

  Reply
 • 16. маја 2018. at 07:33
  Permalink

  Koliko godina ima novi predsednik,kada je penzionisan,kada se pokazao kao kvalitetna osiba da bih bio izabran za predsednika.

  Reply
 • 15. маја 2018. at 00:46
  Permalink

  Voja Pavlović je velika lopurda i komunjara koja je zamislila da će 100 godina da bude predsednik penzionera i da pravi svoje malverzacije. Zamalo da mu uspe. Podrška Grbiću!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *