MILOVAN GRBIĆ, PREDSEDNIK UDRUŽENJA PENZIONERA: RADIĆU ČASNO I POŠTENO, UPRKOS OZBILJNIM PRETNJAMA

Bura koja je zatalasala gradsko Udruženje penzionera prošle godine smenom dugogodišnjeg rukovodstva, po svemu sudeći još se ne smiruje, a predsednik Milovan Grbić za „Smederevske novine“ kaže da je u poslednjih mesec i po dana izložen pretnjama i pritiscima, koje povezuje sa svojim angažovanjem u ovoj organizaciji. Iako javno ne upire prstom ni u koga, problem vidi u „staroj gardi“ nezadovoljnoj prekidom stare prakse poslovanja nakon prošlogodišnje smene predsednika, koji je na čelu penzionerske organizacije dočekao „punoletstvo“. Incidente koje je doživeo prijaviće, kaže, nadležnim organima, a pošto, tvrdi, privatno nema neprijatelje, sve što mu se poslednjih nedelja dogodilo, sumnja, u vezi je sa dešavanjima u udruženju. Prvi u nizu dogodio se još početkom marta.
-Kada sam 8. marta išao na put, svoj auto sam parkirao ispred prostorija udruženja. Vratio sam se narednog dana i zatekao vozilo na felnama, gume su bile posečene. U prvi mah, pomislio sam da su to možda uradila neka deca, ali, nakon što su mi, posle nekoliko dana, brisači polomljeni i ostavljeni na haubi, zamislio sam se. Jer, zašto bi neko skinuo brisače ako ne da ih proda, a ako je tako, ne bi ih polomljene ostavili na autu, i tada sam shvatio da je nešto drugo u pitanju – svedoči Grbić za naš portal.
Kaže da je to shvatio kao poruku da ne treba da bude u udruženju, ali je njenu ozbiljnost, objašnjava, uvideo kasnije.
-Sve je kulminiralo pre nekih nedelju dana, kada me je jedan od članova Izvršnog odbora opomenuo da se sprema fizički obračun sa mnom kako bi me sklonili po svaku cenu, jer drugog načina za to nemaju. Rekao mi je da hoće da me „počiste“ i da će za to da angažuju neka lica kojima je novac preko potreban, te da će, kada mene ne bude bilo, „lako“ sa potpredsednikom i skretarom i da će konačno da se ispuni njihov životni san da oni dođu na čelo ovog udruženja. Rečeno mi je da strogo vodim računa gde se, kako i sa kim krećem, da ne budem sam, jer će da udare sa leđa, kao kukavice, da bi mogli da me savladaju – tvrdi naš sagovornik.
Kaže i da je primetio da je jedan isti automobil u dva navrata dolazio u njegovu ulicu, jednom čak udarivši u njuegovu kapiju, a posle svega što se dogodilo, sumnja da je to bila slučajnost.
-Ja ću da obavestim policijsku upravu o ovim događajima, da li će dati zaštitu ili preduzeti nešto…Bez obzira na sve, ja da se povučem neću po bilo koju ceni, svi koji žele da me pobede, neka izađu na skupštinu da to izglasaju, ja ću tu odluku da poštujem. Moguće je da su krivične prijave, obraćanja tužilaštvu i privrednom kriminalu povod, kao i koje-kakvi događaji i disciplinske mere, sa čim nemam nikakve veze, to je iz ranijeg perioda. Ja privatno nemama neprijatelje, sve neprijatelje sam stekao ovde, jer se borim za pošten i častan rad i tako će i ostati – izričit je Grbić.
Razlog bi, kaže Grbić, mogao da bude i taj što nije nastavljena praksa „poslovanja“ iz ranijeg perioda. Udruženje je, kaže stavljeno na noge, sve poslove obavlja transparentno i svim članovima je dostupna svaka informacija. Kada je novo rukovodstvo 1. septembra prošle godine preuzelo dužnost i ušlo u prostor, bilo je gotovo 2 miliona duga, tvrdi Grbić, koji su, uz pomoć prijatelja i sponzora uspeli da anuliraju.
-Pojedincima smeta što je udruženje opstalo i nije dozvoljeno da ode u stečaj, da bi se ovaj prostor uzeo, jer su neke bolesne glave plnairale da ovde otvore svoju privatnu delatnost. Mnogi građani Smedereva znaju o kome se radi i šta je ovde trebalo da bude, međutim, mi u stečaj nismo otišli, stali smo na noge, imamo punu podršku Saveza penzionera Srbije, i povrh svega toga radimo časno i pošteno – ističe Grbić, uz ogradu da se to odnosi samo na period posle prošlogodišnje promene rukovodstva.
A pranije poslovanje, kako nam je rekao, predmet je istražnih organa, jer su podnete prijave.
-I u našem je interesu da se otkrije šta se dešavalo, da li je neko nešto odneo i koliko, ako nije ništa, da ne bude da je neko okrivljen, a da nije rađena krađa – jasan je Grbić.
Mediji su ranije izveštavali da je prošle godine deo članstva gradske organizacije penzionera zatražilo odgovornost rukovodstva, uz tvrdnje da u radu ne poštuju statut i da nije sve „čisto“. Nakon toga, sada već bivši predsednik Vojislav Pavlović, koga su smatrali najodgovornijim, podneo je ostavku, a prilikom primopredaje dužnosti nakon izbora novog rukovodstva, utvrđene su brojne nepravilnosti koje su prijavljene nadležnim organima.

J.V.

11 thoughts on “MILOVAN GRBIĆ, PREDSEDNIK UDRUŽENJA PENZIONERA: RADIĆU ČASNO I POŠTENO, UPRKOS OZBILJNIM PRETNJAMA

 • 18. maja 2018. at 11:35
  Permalink

  Podrška predsedniku Gradskog udruženja Smederevo.

  Reply
 • 18. maja 2018. at 11:23
  Permalink

  Dragi moji, svojim negativnim komentarima na račun Milovana Grbića, niste ,,udarili“ samo na njega, već na 7000 i više penzionera, članova GUP Smederevo, ,,udarili“ ste i na Savez penzionera Srbije. Šta promovišete i koga zastupate? Kad ste toliko hrabri i mislite da ste u pravu, oglasite se javno, upravo ovako kako je to uradio Grbić.
  Podrška predsedniku Gradskog udruženja penzionera Smederevo. Svaka čast na hrabrosti za javno iznošenje problema, kad je u pitanju njegov život i lična imovina.

  Reply
 • 17. maja 2018. at 08:48
  Permalink

  Sramota je šta se sve događa u Smederevu.
  Bahatosti lokalne vlasti nikad kraja.
  Pogledajte samo ko je član Gradskog veća za socijalna pitanja?Bruka ovoga grada!
  Pošteni i vredni ljudi kao što je Milovan Grbić takvima ni malo ne odgovaraju.U svojoj nemoći,ološ iz lokalne vlasti koristi se ovakvim „udbaškim“metodama.Ali su izgleda ovog puta naleteli na tvrd orah.
  Kamo lepe sreće da je više takvih kao Grbić, koji ima hrabrosti da im se suprotstavi.
  Puna podrška ovom čoveku.

  Reply
 • 16. maja 2018. at 20:42
  Permalink

  Grbić je očigledno sebe programio da bude na funkcijama,prvo MZ sada kao penzioner i ako još nije ispunio baš sve uslove da bude penzioner. Primitivno je što mu se oštećuje auto,taj nema umnih kapaciteta pa nadoknađuje manuelnim radom,to je baš,baš, i necivilizovano!

  Reply
 • 16. maja 2018. at 20:13
  Permalink

  Izgleda da u ovom gradu,ko god pokusa da nesto dobro uradi,a pri tom nije deo druzine na vlasti (citaj: ne savija kicmu) ,odmah ga stavljaju na listu za odstrel.
  Zato,svaka cast ovom coveku koji se suprotstavio lopovluku.
  Samo napred Grbicu,ne mogu ti nista,kukavice su to,sakrivene ispod Jasnine suknje!

  Reply
 • 16. maja 2018. at 19:21
  Permalink

  Grbiću ,ne daj se…. oduvek je poznato da se uspeh ne prašta —samo napred ..očigledno je da se tamo zaparložilo lepo društvo i da teško prihvataju nove i pametne ljude …dajte podršku čoveku koji želi da radi transparentno i pošteno …uskoro dolazim da ti pomognem…. uvek smo bili zajedno jači …podrška za novog predsednika !

  Reply
 • 16. maja 2018. at 15:40
  Permalink

  Grbić,Ćetkvić,Ršić oličenja „poštenja“, svaka čast Voja je amatr za ovu trojku.

  Reply
 • 16. maja 2018. at 13:52
  Permalink

  Mnogo mlad penzioner,nema još 60.godina. Da li he baš on najbolji i najiskusniji,nije!?

  Reply
 • 16. maja 2018. at 07:33
  Permalink

  Koliko godina ima novi predsednik,kada je penzionisan,kada se pokazao kao kvalitetna osiba da bih bio izabran za predsednika.

  Reply
 • 15. maja 2018. at 00:46
  Permalink

  Voja Pavlović je velika lopurda i komunjara koja je zamislila da će 100 godina da bude predsednik penzionera i da pravi svoje malverzacije. Zamalo da mu uspe. Podrška Grbiću!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *