АНИЧИЋЕВА И МАТИЋ НАЈБОЉИ НА СМЕДЕРЕВСКОМ КУПУ

Овогодишње титуле победника Смедеревског купа серијском ваздушном пушком освојили су Александар Матић, осамнаестогодишњи јуниор из Аранђеловца и искусна сениорка „Смедерева“ Марија Аничић, која је у Смедеревској лиги наступала за тим „New Press-а“.
Александар Матић је успео да победи најбољег смедеревског стрелца овим оружјем Новицу Петровића, члана екипе „Јутекс“. Надмашио га је за четири круга. Бронзану медаљу освојио је Драган Флорић из екипе „Коре Миг“. Дрвену медаљу за четврто место, која се традиционално додељује на смедеревском турниру серијском ваздушном пушком, освојио је Срђан Милошевић из Аранђеловца. Петровић и Флорић су стрелци „Херој Србе“.
Марија Аничић је повела у финалу сениорки одмах после прве серије и није испуштала вођство све до последњег хица. Повремено јој је друштво на врху табеле правила Младена Ристић из Аранђеловца, међутим завршница меча припала је искусној домаћој такмичарки, која је тријумфовала са пет кругова предности. Бронзану медаљу освојила је Невена Гавриловић из Аранђеловца, а дрвену Јелена Тасић, такође члан екипе „New Press“.
Стрелци су такмичили по формату финала за ваздушну пушку у међународном колу, а пласман су остварили на основу шест најбољих резултата из Смедеревске лиге, која је завршена недељу дана пре овог надметања.
Медаље, пехаре и дипломе најбољим стрелцима на седмом Смедеревском купу и јубиларној десетој Смедеревској лиги у стрељаштву уручивали су Жељко Марић, председник Стрељачке дружине „Смедерево“, Драган Флорић, председник Стрељачког клуба „Херој Срба“ и Срђан Милошевић, председник СК „Аранђеловац“.
Јубилеј је био и прилика да се доделе и специјална признања дугогодишњим сарадницима и учесницима Смедеревске лиге у стрељаштву.

Куп за пионире и пионирке

Немања Живојиновић је ове године освојио дуплу круну, обједнивши титуле победника пете Смедеревске лиге у стрељаштву и Смедеревског купа, серијском ваздушном пушком. У обједињеној категорији пионира и пионирки тријумфовао је са два круга предности испред Анђеле Радојичић. Бронзану медаљу освојила је Наталија Јовановић.
У категорији млађих пионира убедљиво је победио Петар Костић. Сребрну медаљу освојио је Лука Миливојевић, а бронзану Лазар Поповић.
Стрелци на Смедеревском купу наступају у финалу, које се одржава по правилима за дисциплину ваздушна пушка у међународном програму. Пласман за финале остварили су кроз шест кола лиге која су претходила овом финалном турниру.
Младим стрелцима медаље и пехаре уручио је Жељко Марић, председник Стрељачке дружине „Смедерево“.
На стрелишту у Спортској хали „Смедерево“ тренинзи серијском ваздушном пушком се настављају, а у јуну је планирана и Летња лига у стрељаштву, па ће то бити нова прилика за доказивање и медаље за подмладак „Смедерева“.

СДН

Comments are closed.