ANIČIĆEVA I MATIĆ NAJBOLJI NA SMEDEREVSKOM KUPU

Ovogodišnje titule pobednika Smederevskog kupa serijskom vazdušnom puškom osvojili su Aleksandar Matić, osamnaestogodišnji junior iz Aranđelovca i iskusna seniorka „Smedereva“ Marija Aničić, koja je u Smederevskoj ligi nastupala za tim „New Press-a“.
Aleksandar Matić je uspeo da pobedi najboljeg smederevskog strelca ovim oružjem Novicu Petrovića, člana ekipe „Juteks“. Nadmašio ga je za četiri kruga. Bronzanu medalju osvojio je Dragan Florić iz ekipe „Kore Mig“. Drvenu medalju za četvrto mesto, koja se tradicionalno dodeljuje na smederevskom turniru serijskom vazdušnom puškom, osvojio je Srđan Milošević iz Aranđelovca. Petrović i Florić su strelci „Heroj Srbe“.
Marija Aničić je povela u finalu seniorki odmah posle prve serije i nije ispuštala vođstvo sve do poslednjeg hica. Povremeno joj je društvo na vrhu tabele pravila Mladena Ristić iz Aranđelovca, međutim završnica meča pripala je iskusnoj domaćoj takmičarki, koja je trijumfovala sa pet krugova prednosti. Bronzanu medalju osvojila je Nevena Gavrilović iz Aranđelovca, a drvenu Jelena Tasić, takođe član ekipe „New Press“.
Strelci su takmičili po formatu finala za vazdušnu pušku u međunarodnom kolu, a plasman su ostvarili na osnovu šest najboljih rezultata iz Smederevske lige, koja je završena nedelju dana pre ovog nadmetanja.
Medalje, pehare i diplome najboljim strelcima na sedmom Smederevskom kupu i jubilarnoj desetoj Smederevskoj ligi u streljaštvu uručivali su Željko Marić, predsednik Streljačke družine „Smederevo“, Dragan Florić, predsednik Streljačkog kluba „Heroj Srba“ i Srđan Milošević, predsednik SK „Aranđelovac“.
Jubilej je bio i prilika da se dodele i specijalna priznanja dugogodišnjim saradnicima i učesnicima Smederevske lige u streljaštvu.

Kup za pionire i pionirke

Nemanja Živojinović je ove godine osvojio duplu krunu, objednivši titule pobednika pete Smederevske lige u streljaštvu i Smederevskog kupa, serijskom vazdušnom puškom. U objedinjenoj kategoriji pionira i pionirki trijumfovao je sa dva kruga prednosti ispred Anđele Radojičić. Bronzanu medalju osvojila je Natalija Jovanović.
U kategoriji mlađih pionira ubedljivo je pobedio Petar Kostić. Srebrnu medalju osvojio je Luka Milivojević, a bronzanu Lazar Popović.
Strelci na Smederevskom kupu nastupaju u finalu, koje se održava po pravilima za disciplinu vazdušna puška u međunarodnom programu. Plasman za finale ostvarili su kroz šest kola lige koja su prethodila ovom finalnom turniru.
Mladim strelcima medalje i pehare uručio je Željko Marić, predsednik Streljačke družine „Smederevo“.
Na strelištu u Sportskoj hali „Smederevo“ treninzi serijskom vazdušnom puškom se nastavljaju, a u junu je planirana i Letnja liga u streljaštvu, pa će to biti nova prilika za dokazivanje i medalje za podmladak „Smedereva“.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *