СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: УСВОЈЕНА ПЛАНСКА АКТА, ПОСТАВЉЕНА НОВА ДИРЕКТОРКА РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ

Најважнија тачка дневног реда седнице локалног парламента одржане у петак била је усвајање предлога одлука о изради планова детаљне регулације индустријске зоне (сектора североисток, југ и централног подручја), од којих, како сазањемо, зависи и реализација пројекта индустријског парка, чију изградњу су најавили кинески инвеститори.
„Рок за завршетак ових планских аката је до 270 дана, а пред стручним службама и јавним предузећима локалне администрације је тежак и комплексан посао, чијим завршетком ћемо добити оптималне услове за постављање инфратруктуре и развој индустријске зоне који има велики значај за град, али и целу Србију“, речено је за „Смедеревске“ у Одељењу за урбанизам Градске управе.
Одборници су разматрали још 20 тачака, са више подтачака дневног реда, и све су усвојене. Међу њима су одлука о висини инвестиционих и трошкова одржавања, као и накнада за професионалне управнике стамбених заједница, затим локални акциони план за побољшање положаја Рома за наредне три године, програми комасације за Скобаљ и Осипаоницу, неколико извештаја и планова из области одбране од поплава, ванредних ситуација, безбедности саобраћаја, пољопривреде.
Скупштина града својом одлуком прогласила је пет споменика природе, међу којима је и „Карађорђев дуд“. Разматрале су се и измене програма пословања ЈКП „Зеленило и гробља“ и ЈП „Урбанизам“, финансијски планови за ову и претходну годину установа чији је оснивач локална самоуправа.
Кроз годишње ликвидационе извештаје одборници су упознати и са тренутним стањем у Дирекцији у ликвидацији и Туристичкој организацији која је у истом статусу.
Као допуна дневног реда пред одборницима је било и једно кадровско решење – постављена је нова директорка Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, пошто је њен претходник отишао у пензију. Из фотеље у Градском већу на нову, директорску функцију, прешла је Миљана Кравић, која је у градској влади била задужена за ресор образовања.

У локалном парламенту формирана је и нова одборничка група – „Будимо Смедерево“, коју чини пет одборника са листе „Доста је било“ који су колективно иступили из ове организације и одлучили да под новим именом наставе своје деловање.

Ј.В.

16 thoughts on “СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: УСВОЈЕНА ПЛАНСКА АКТА, ПОСТАВЉЕНА НОВА ДИРЕКТОРКА РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ

 • 23. maja 2018. at 18:31
  Permalink

  Oko skupstine se vise i ne prica o tzv.smeni ove jos uvek vladarke na grad Smederevo…od smene po svoj prilici nista i ovog maja a izgleda i juna. Nesto se tu preokrenulu i to u njenu korist, a kao se prica nezadovoljni koordinator odlazi mozda nezadovoljan, a mi gradjani smo sigurno nezadovoljni i ogorceni. A moguce iznenadjenje je i postavljanje novog vodje MO SNSa, i to da se ne veruje gospodina J.Seslaka…ako je istina…naravno…a i doticni gospodin nesto vise i ne pise o doticnoj vladarki na nas grad, a posebno ne o njenoj smeni….bice po onoj narodnoj vuk si i ovce na broju….a Smedere o u propast???

  Reply
 • 15. maja 2018. at 00:53
  Permalink

  Mišeljić nekada napadao i pljuvao Jasnu, a sad je liže. Sav šljam Smedereva skupio se oko Jasne. Ako je nekada smene, svi oko nje moraju takođe da lete sa funkcija, inače će biti „džabe krečenje“. Mada nešto mi se čini da je SNS nikada neće smeniti, vrlo se dobro ona uklapa u njhove laži i lopovluk.

  Reply
 • 13. maja 2018. at 00:52
  Permalink

  Rusimo je vec tacno godinu dana, a ja znam da je 10 polomilo nogu, 5649 umrlo, 3456 izgubilo posao, 123 otislo u italiju i dr zemlje….. Samo farbamo jedni druge. Nema nista od toga. Mi smo budale nevidjene

  Reply
 • 12. maja 2018. at 23:25
  Permalink

  A sve bre to foliranti kao i ovaj Seslak . Vrti ih Jasna kako hoce. Ne znam da je ikad bio veci sljam od odbornika nego sad.

  Reply
 • 12. maja 2018. at 16:55
  Permalink

  Добро, море које црно добро ал’ ајд’. Ово је требало да се усвоји, ради будућих инвестиција. А шта сада??? Хоће ли одборници сада покренути иницијативу за ЊЕНУ смену!!!! Више ми личи да ће наставити по старом, имаће болење ува за проблеме грађана. А, ОНА ће себи приписати заслуге за довођење инвеститора па ће ОПЕТ да поведи на изборима

  Reply
 • 12. maja 2018. at 12:35
  Permalink

  Dok SNS podrzava gradonacelnicu ona okupila njen Pokret i slavi slavu u Domu za stare, doduse tu im je i mesto!

  Reply
 • 12. maja 2018. at 12:16
  Permalink

  Joj jadni mi sto radimo u GU! Ova neuracunljiva gradinacelnica ostaje a mi taman mislili da ce da je skolne! Tesko nama njeno stanje se pogorsava. Sta se to desilo da je ona ostala?

  Reply
 • 12. maja 2018. at 12:13
  Permalink

  Sto ne pisete da je kriza u koaliciji, da je SPS izasao sa skupstine kada se glasalo za direktora Regionalnog centra, da je gradonacelnica drhtala, da je govorila da hoce da je ruse, da jednog trenutka nije imala kvorum …

  Reply
 • 12. maja 2018. at 06:49
  Permalink

  Baba Roska i tetka Cuvikara su bile glavne cobancice na skupstini. Stalno su prebrojavale ovcice u strahu da se stado ne raspadne, no bez brige ovcice su bile mirne i poslusne. Ovce ko ovce!

  Reply
 • 12. maja 2018. at 06:37
  Permalink

  Miseljic do Jasne….to onaj od koga svi bezali
  kada Jasna naredi,vidi,vidi
  najbolji drugari sada, iver klada

  Reply
 • 12. maja 2018. at 06:01
  Permalink

  Nema kvorum,hahahahaha
  jaca je od stene

  Reply
 • 12. maja 2018. at 00:45
  Permalink

  Sramota! Kriminalac Jasna Avramović u prvom redu prekrstila noge i smeje nam se u facu!

  Reply
  • 12. maja 2018. at 23:29
   Permalink

   A plan za Rome predlozio Nesic lasta da mu slucajno njegovi ne ostanu zapostavljeni.

   Reply
 • 11. maja 2018. at 23:58
  Permalink

  План за Роме??? СРАМОТА!!!

  Reply
 • 11. maja 2018. at 22:56
  Permalink

  A ko je Jasni davao kvorum? „Opozicija“?

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *