MINISTRI I POSLANICI SPS-a U SMEDEREVU

Ministri Goran Trivan, Branko Ružić i Aleksandar Antić i  jedan deo poslnika i rukovodstva Socijalističke partije Srbije, boravio je u Smederevu, sa ciljem da, kako su naveli, razgovaraju sa građanima i upoznaju se sa njihovim problemama i sugestijama. Susret je organizovan u prostorijama gradskog odbora partije, ističu, samo iz tehničkih razloga, pošto inicijativa koju je pokrenuo poslanički klub SPS-a nije ograničena samo na članove i simpatizere partije, već na sve građane lokalnih sredina koje obilaze.

-Poslanički klub SPS-a nastavlja sa praksom da imamo aktivnosti i van Nraodne skupštine, kada nema skupštinskih zasedanja. Smatramo da građani imaju puno pravo da svoje predstavnike u najvišem zakonodavnom telu mogu i moraju da vide i kada nisu u toku izborne kampanje. Nastavili smo sa praksom da sa građanima razgovaramo o radu republičkog parlamenta i našem radu u njemu, saslušamo njihove predloge i sugestije i uključimo ih u partnerski odnos kada je reč o našem poslaničkom klubu, jer je parlament glas naroda i mi to želimo da budemo. U skupštini sučeljavamo alternative, a želimo da nam građani pomognu da dođemo do najkvalitetnijih rešenja u njihovom interesu i kroz to pomognemo i lokalnim samoupravama da pokreću svoje inicijative – rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Narodne Skupštine Republike Srbije.

Goste, stranačke kolege i okupljene građane, pozdravio je Milija Barović, predsednik gradske organizacije SPS-a, koji se osvrnuo i na rad i funkcionisanje lokalnog odbora u Smederevu.

-Iako smo u nepovoljnom ambijentu, razjedinjeni na lokalu, ušli u izborni proces 2016-te, dali smo maksimum kad je najteže, i postigli smo odličan rezultat, jer smo izborili 9 odbornika u Skupštini grada, i to je najveći broj odbornika od 2000-te godine koje je SPS imao kada je samostalno izlazio na izbore – rekao je Barović.

Istakao je da su se, iako deo vladajuće većine na lokalu, sa malim brojem svojih kadrova na funkcijama, socijalisti u takvim okolnostima opredelili za drugu taktiku – „ako nema kvantiteta, borićemo se kvalitetom“, uz nadu da će sugrađani to prepoznati.

Građani su bili u prilici da prisutnima postave pitanja, koja su se, u najvećem delu ticala zaštite životne sredine, posebno u području oko železare, ali i funkcionisanja mesnih zajednica. Ministar Branko Ružić najavio je skoro usvajanje novog zakona o lokalnoj samoupravi koji će uneti niz novina, između ostalog, i bolje definisati status mesnih zajednica, dok je ministar Goran Trivan obećao sveobuhvatno rešenje ekoloških problema grada na Dunavu. U SPS-u su podsetili da svi zainteresovani građani svake subote mogu da dođu u prostorije ove partije i svoje predloge, sugestije i inicijative predoče narodnoj poslanici Vesni Ivković, koja će ih prezentovati Narodnoj skupštini i višim nadležnim organima.

J.V.

 

2 thoughts on “MINISTRI I POSLANICI SPS-a U SMEDEREVU

 • 14. maja 2018. at 01:23
  Permalink

  Kakvi crni socijalisti? ovo su sve stare komunjare. i mladi lavovi u odelima od 5000 evra. komunjare, komunjare, vi hoćete samo pare !!!

  Reply
 • 13. maja 2018. at 02:11
  Permalink

  Pa kad smo glupi,kradu i otimaju vec 20 god,sad legalno to rade🤣🤣🤣

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *