МИНИСТРИ И ПОСЛАНИЦИ СПС-а У СМЕДЕРЕВУ

Министри Горан Триван, Бранко Ружић и Александар Антић и  један део послника и руководства Социјалистичке партије Србије, боравио је у Смедереву, са циљем да, како су навели, разговарају са грађанима и упознају се са њиховим проблемама и сугестијама. Сусрет је организован у просторијама градског одбора партије, истичу, само из техничких разлога, пошто иницијатива коју је покренуо посланички клуб СПС-а није ограничена само на чланове и симпатизере партије, већ на све грађане локалних средина које обилазе.

-Посланички клуб СПС-а наставља са праксом да имамо активности и ван Нраодне скупштине, када нема скупштинских заседања. Сматрамо да грађани имају пуно право да своје представнике у највишем законодавном телу могу и морају да виде и када нису у току изборне кампање. Наставили смо са праксом да са грађанима разговарамо о раду републичког парламента и нашем раду у њему, саслушамо њихове предлоге и сугестије и укључимо их у партнерски однос када је реч о нашем посланичком клубу, јер је парламент глас народа и ми то желимо да будемо. У скупштини сучељавамо алтернативе, а желимо да нам грађани помогну да дођемо до најквалитетнијих решења у њиховом интересу и кроз то помогнемо и локалним самоуправама да покрећу своје иницијативе – рекао је Ђорђе Милићевић, потпредседник Народне Скупштине Републике Србије.

Госте, страначке колеге и окупљене грађане, поздравио је Милија Баровић, председник градске организације СПС-а, који се осврнуо и на рад и функционисање локалног одбора у Смедереву.

-Иако смо у неповољном амбијенту, разједињени на локалу, ушли у изборни процес 2016-те, дали смо максимум кад је најтеже, и постигли смо одличан резултат, јер смо изборили 9 одборника у Скупштини града, и то је највећи број одборника од 2000-те године које је СПС имао када је самостално излазио на изборе – рекао је Баровић.

Истакао је да су се, иако део владајуће већине на локалу, са малим бројем својих кадрова на функцијама, социјалисти у таквим околностима определили за другу тактику – „ако нема квантитета, борићемо се квалитетом“, уз наду да ће суграђани то препознати.

Грађани су били у прилици да присутнима поставе питања, која су се, у највећем делу тицала заштите животне средине, посебно у подручју око железаре, али и функционисања месних заједница. Министар Бранко Ружић најавио је скоро усвајање новог закона о локалној самоуправи који ће унети низ новина, између осталог, и боље дефинисати статус месних заједница, док је министар Горан Триван обећао свеобухватно решење еколошких проблема града на Дунаву. У СПС-у су подсетили да сви заинтересовани грађани сваке суботе могу да дођу у просторије ове партије и своје предлоге, сугестије и иницијативе предоче народној посланици Весни Ивковић, која ће их презентовати Народној скупштини и вишим надлежним органима.

Ј.В.

 

2 thoughts on “МИНИСТРИ И ПОСЛАНИЦИ СПС-а У СМЕДЕРЕВУ

 • 14. maja 2018. at 01:23
  Permalink

  Kakvi crni socijalisti? ovo su sve stare komunjare. i mladi lavovi u odelima od 5000 evra. komunjare, komunjare, vi hoćete samo pare !!!

  Reply
 • 13. maja 2018. at 02:11
  Permalink

  Pa kad smo glupi,kradu i otimaju vec 20 god,sad legalno to rade🤣🤣🤣

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *