„КОПЕРНИКУС“: МОНОПОЛСКИ ПОЛОЖАЈ, ЛОША УСЛУГА

Кабловски дистрибутер „Коперникус“ који својом мрежом покрива највећи део територије нашег града, иако остварује монополски положај, не може да се похвали и квалитетом услуга, које по највишим ценама наплаћује суграђанима. Због тога су све чешће притужбе на њихов рад, а све већи број Смедереваца, који жалећи се на услуге интернета и кабловске телевизије „Коперникуса“, најављују да ће им отказати уговор.
-Не знам колико временске прилике могу да направе проблема пољопривредницима, али знам да онај ко у Смедереву гледа кабловску телевизију преко „Коперникуса“, мора да прати метеоролошку ситуацију и нада се да неће бити пљускова или великих врућина. То је страшно. Чим падне киша, највећи део програма нестаје, а понекад и сви. Слично је било прошлог лета, када су биле високе температуре. Мало-мало, па неки прекид. Не дај Боже да треба неком да се пожалиш, овде се нико не јавља, а у београдском кол центру само кажу да „су упознати са проблемом, колеге у Смедереву су на терену, па ће квар убрзо бити отклоњен“ – каже једна од незадовољних суграђанки В. Ј.са Сењака.
Исто је тврди она и са интернетом.
-Не знам колико пута су само ове године „интервенисали“ због разноразних кварова и прекида. Једва чекам да ми истекне уговор и да их се отарасим. Већ трагам за другом опцијом, сигурна сам да горе од овога не може – наводи наша саговорница.
Повлашћени положај који им је омогућила градска власт на челу са актуелном градоначелницом Јасном Аврамовић још 2005. године, кабловски дистибутер „Коперникус“ очигледно није утицао на то да се бар потруде да услуга квалитетом одговара цени, која само за основни пакет износи 1.400 динара. Приход им у претходним годинама није умањен ни за новац од такси и накнада које нису стигле до градске касе, пошто је „Коперникус“ своју мрежу „разгранао“ без главног пројекта, без грађевинске дозволе за извођење радова и користећи већ постојећу јавну инфраструктуру, често и без икаквих сагласности и дозвола надлежних (како се може видети на насловној фотографији), о чему су „Смедеревске“ раније писале. Тако постављена инфратсруктура и неодговорност локалне администрације иду у прилог само власнику овог предузећа, који је оваквим пословањем, само у Смедереву, за претходних 12 година, могао да „заради“ неколико стотина милиона динара.
Подсећамо, због сумњи у пропусте начињене у вези са пословањем “Коперникуса” у Смедереву, надлежно јавно тужилаштво наложило је покретање поступка за прикупљање информација, чиме се тренутно бави полиција, о чему је наш портал недавно известио.

Ј. Шешлак

12 thoughts on “„КОПЕРНИКУС“: МОНОПОЛСКИ ПОЛОЖАЈ, ЛОША УСЛУГА

 • 9. maja 2018. at 21:51
  Permalink

  Sad kada se nafatirala i svud pustila svoje pipke ima da se povuče sa mesta gradonačelnice i da ode na neko odmaralište i uživa .

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:30
  Permalink

  Ljudi zena je luda u klimaksu je histericna poremecena treba je smestiti u neku instituciju da bude pod nadzorom strucnih lica pod hitno

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:25
  Permalink

  Kopernikus je mrva od svega sta je ona za vreme svoje vladavine radila

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:23
  Permalink

  Ta zena je olos neovejani nesto se mnogo zuri da zbrine svoje pulene cuvikari zaposlila pola familije u zadnjih mesec dana

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:20
  Permalink

  Valjda ce organi reda da otkriju sve jasnine mahinacije

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:19
  Permalink

  Mozda moze baba Jasna da nam kaze kada ce da prodju smetnje.

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:19
  Permalink

  Kakav crni kvalitet ona je u dilu sa ko zna kim kad je zatvore u cuzu ima da peva ,peva

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:17
  Permalink

  Gde god je bilo masla ona je sa svojom vernim saradnicima pokupila nadam se da ce uskoro u aut

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:15
  Permalink

  Doticna je upropastila sve sto se upropastiti moze zarad licnih interesa

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:13
  Permalink

  E ona se stvarno sekira kakva je usluga njoj je najbitnije koliko ce para u dzep a ona je izlapela baba jasna avramovic

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:04
  Permalink

  Jasna Avramović pored toga što je kriminalac ima i šifre bolesti:“ Odlepitis u akutnom stanju“, „Kraduckitis“, „Lažovitis“…!

  Reply
 • 9. maja 2018. at 20:58
  Permalink

  Šta su smederevci Bogu zgrešili da ova nenormalna Jasna vlada Smederevom? Kad će više da je smene i da ide u zatvor?!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *