„KOPERNIKUS“: MONOPOLSKI POLOŽAJ, LOŠA USLUGA

Kablovski distributer „Kopernikus“ koji svojom mrežom pokriva najveći deo teritorije našeg grada, iako ostvaruje monopolski položaj, ne može da se pohvali i kvalitetom usluga, koje po najvišim cenama naplaćuje sugrađanima. Zbog toga su sve češće pritužbe na njihov rad, a sve veći broj Smederevaca, koji žaleći se na usluge interneta i kablovske televizije „Kopernikusa“, najavljuju da će im otkazati ugovor.
-Ne znam koliko vremenske prilike mogu da naprave problema poljoprivrednicima, ali znam da onaj ko u Smederevu gleda kablovsku televiziju preko „Kopernikusa“, mora da prati meteorološku situaciju i nada se da neće biti pljuskova ili velikih vrućina. To je strašno. Čim padne kiša, najveći deo programa nestaje, a ponekad i svi. Slično je bilo prošlog leta, kada su bile visoke temperature. Malo-malo, pa neki prekid. Ne daj Bože da treba nekom da se požališ, ovde se niko ne javlja, a u beogradskom kol centru samo kažu da „su upoznati sa problemom, kolege u Smederevu su na terenu, pa će kvar ubrzo biti otklonjen“ – kaže jedna od nezadovoljnih sugrađanki V. J.sa Senjaka.
Isto je tvrdi ona i sa internetom.
-Ne znam koliko puta su samo ove godine „intervenisali“ zbog raznoraznih kvarova i prekida. Jedva čekam da mi istekne ugovor i da ih se otarasim. Već tragam za drugom opcijom, sigurna sam da gore od ovoga ne može – navodi naša sagovornica.
Povlašćeni položaj koji im je omogućila gradska vlast na čelu sa aktuelnom gradonačelnicom Jasnom Avramović još 2005. godine, kablovski distibuter „Kopernikus“ očigledno nije uticao na to da se bar potrude da usluga kvalitetom odgovara ceni, koja samo za osnovni paket iznosi 1.400 dinara. Prihod im u prethodnim godinama nije umanjen ni za novac od taksi i naknada koje nisu stigle do gradske kase, pošto je „Kopernikus“ svoju mrežu „razgranao“ bez glavnog projekta, bez građevinske dozvole za izvođenje radova i koristeći već postojeću javnu infrastrukturu, često i bez ikakvih saglasnosti i dozvola nadležnih (kako se može videti na naslovnoj fotografiji), o čemu su „Smederevske“ ranije pisale. Tako postavljena infratsruktura i neodgovornost lokalne administracije idu u prilog samo vlasniku ovog preduzeća, koji je ovakvim poslovanjem, samo u Smederevu, za prethodnih 12 godina, mogao da „zaradi“ nekoliko stotina miliona dinara.
Podsećamo, zbog sumnji u propuste načinjene u vezi sa poslovanjem “Kopernikusa” u Smederevu, nadležno javno tužilaštvo naložilo je pokretanje postupka za prikupljanje informacija, čime se trenutno bavi policija, o čemu je naš portal nedavno izvestio.

J. Šešlak

12 thoughts on “„KOPERNIKUS“: MONOPOLSKI POLOŽAJ, LOŠA USLUGA

 • 9. maja 2018. at 21:51
  Permalink

  Sad kada se nafatirala i svud pustila svoje pipke ima da se povuče sa mesta gradonačelnice i da ode na neko odmaralište i uživa .

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:30
  Permalink

  Ljudi zena je luda u klimaksu je histericna poremecena treba je smestiti u neku instituciju da bude pod nadzorom strucnih lica pod hitno

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:25
  Permalink

  Kopernikus je mrva od svega sta je ona za vreme svoje vladavine radila

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:23
  Permalink

  Ta zena je olos neovejani nesto se mnogo zuri da zbrine svoje pulene cuvikari zaposlila pola familije u zadnjih mesec dana

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:20
  Permalink

  Valjda ce organi reda da otkriju sve jasnine mahinacije

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:19
  Permalink

  Mozda moze baba Jasna da nam kaze kada ce da prodju smetnje.

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:19
  Permalink

  Kakav crni kvalitet ona je u dilu sa ko zna kim kad je zatvore u cuzu ima da peva ,peva

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:17
  Permalink

  Gde god je bilo masla ona je sa svojom vernim saradnicima pokupila nadam se da ce uskoro u aut

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:15
  Permalink

  Doticna je upropastila sve sto se upropastiti moze zarad licnih interesa

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:13
  Permalink

  E ona se stvarno sekira kakva je usluga njoj je najbitnije koliko ce para u dzep a ona je izlapela baba jasna avramovic

  Reply
 • 9. maja 2018. at 21:04
  Permalink

  Jasna Avramović pored toga što je kriminalac ima i šifre bolesti:“ Odlepitis u akutnom stanju“, „Kraduckitis“, „Lažovitis“…!

  Reply
 • 9. maja 2018. at 20:58
  Permalink

  Šta su smederevci Bogu zgrešili da ova nenormalna Jasna vlada Smederevom? Kad će više da je smene i da ide u zatvor?!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *