PREDISTRAŽNE RADNJE PROTIV “KOPERNIKUSA” I JASNE?

Nadležno javno tužilaštvo u Smederevu dalo je nalog za pokretanje postupka prikupljanja informacija u vezi sa poslovanjem “Koprenikus”-a u našem gradu, saznaju “Smederevske novine”. Kako je naš portal ranije objavio, prema raspoloživim saznanjima, ovaj kablovski distributer svoju mrežu je pre više od decenije postavio bez važećih dozvola, čime je izbegnuto plaćanje taksi i naknada koje zakon predviđa. Iako, još 2005-te, u vreme kada su započinjali postavljanje kablovsko-distributivne mreže, nisu imali odobrenje za izgradnju, kao ni glavni projekat na osnovu koga se izdaju validne dozvole, to nije sprečilo “Kopernikus” da “premreži” čitav grad i preuzme primat u ovoj delatnosti u Smederevu. Takođe, sve ovo vreme, od građana uredno naplaćuju naknadu za svoje usluge, koja je najskuplja u gradu. Nikakva tajna nije da je gradonačelnica Smedereva godinama, umesto da vodi računa o interesima grada, protežirala poslovanje ovog preduzeća. Kako je moguće da neko dođe u Smederevo i premreži ceo grad, koristi infrastrukturu javne rasvete i godinama ne plaća gradu nikakvu naknadu, nikome nije jasno. Zašto gradska administracija na čelu sa izvršiocem budžeta odnosno, gradonačelnicom, nije preduzela nikakve mere i kolika šteta je na ovaj način napravljena u gradskoj kasi, moglo bi da bude jasnije po završetku predistražnih radnji.
Zbog toga je, kako saznajemo, naloženo prikupljanje dokumentacije od svih institucija lokalne administracije koje mogu imati veze sa poslovanjem “Kopernikus”-a u Smederevu. Među aktima su Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji sa lokalnom samoupravom iz marta 2005-te, nalazi građevinske inspekcije, naložena rešenja koja nisu ispoštovana, kao i krivične prijave koje je KDS PTT ranije podnosio smederevskoj policiji, ukazujući na nelojalnu konkurenciju i nelegalno postavljanje mreže.
Veliki problem zbog nepropisnog korišćenja postojeće infrastrukture bez ikakvih odobrenja imali su i građani. Podsećamo na najdrastičniji slučaj, zabeležen u maju 2009. godine na Carini, u ulici Genrala Ždana, kada je 50-ak porodica ostalo bez jednog dela kućnih aparata, a pojedine i bez kompletne bele tehnike. Tada je, zbog neadekvatno postavljenih kablova koje je „Kopernikus“ razvukao bez odobrenja „Elektromreže Beograd“, došlo do kratkog spoja sa dalekovodom, što je izazvalo četiri eksplozije. Materijalna šteta pričinjena je ne samo žiteljima pomenute ulice, već i ovom javnom preduzeću, čija je infrastruktra, takođe, oštećena. Bez struje su tada bili svi korisnici moravskih sela, centra grada i naselja Papazovac. Na lice mesta tada su, osim predstvanika pomenutih firmi, izašli i inspektori za privredni kriminal policijske uprave Smederevo, ali javnost nije saznala šta je utvrđeno istargom i da li je pokrenut ikakav postupak. Tadašnji šef odeljenja za elektroradove u „Elektromreži“ Beograd Valerian Aksić, potvrdio je za javnost da su oni utvrdili da je do havarije došlo jer je kablovski distributer „Kopernikus“ razvukao mrežu ispod dalekovoda, bez saglasnosti „Elektromreže“.

Nelegalno korišćenje beleži i EPS Distribucija, čije bandere “Kopernikus” koristi bez ikakvog odobrenja. To potvrđuju dopisi u koje su “Smederevske” imale uvid, o čemu smo, takođe, ranije pisali.

J. Šešlak

26 thoughts on “PREDISTRAŽNE RADNJE PROTIV “KOPERNIKUSA” I JASNE?

 • 10. maja 2018. at 10:34
  Permalink

  A vi koji joj se divite i podrzavate ,racunajte na provere nadleznih sluzbi.Verovatno ste necim motivisani ( ili koristoljubljem ili direktnim saucesnistvom u mahinacijama)……………….

  Reply
 • 8. maja 2018. at 15:32
  Permalink

  Šumare, Jasna je razbila uz pomoć Disića iznutra SNS pred izbore 2012. godine. Zato je tada i bio lošiji rezultat. I na dobrom je putu bila do prošle godine da opet potpuno razbije SNS u Smederevu dok nisu došli koordinatori iz Centrale. I nemoj više Šumare da lupaš gluposti i da mi dižeš pritisak. Znamo mi dobro u Smederevu, a i ovi iz Centrale ko je Jasna Avramović. Lopov, kriminalac, lažov, prevarant, psihički obolela i iznad svega zla baba!

  Reply
  • 9. maja 2018. at 22:42
   Permalink

   Kad ste moćni, promenite izborni zakon tako da se gradonačelnik bira neposredno, izadjite sa svojim kandidatom, pa onda stanite Jasni na crtu. Ni Vučić vam nebi pomogao. A g-din Berberin, ako ima zdravstvene probleme sa pritiskom, ne bi smeo da se bavi polotikanstvom (u Smederevu je to najčešća pojava). U svakom slučaju želim Vam dobro zdravlje.

   Reply
   • 10. maja 2018. at 10:25
    Permalink

    Tacno je u kriminalu joj za sada nema premca,organizovala je ekipu nema sta !!!

    Reply
    • 10. maja 2018. at 10:27
     Permalink

     Pa nije je dzabe savetovao ucenik slavnog Gotija !!!

     Reply
 • 7. maja 2018. at 23:09
  Permalink

  Koliko mržnje to ima kod dela članstva SNS-a? Zaboravili ste da bez Jasne u Smederevu niste imali šanse da budete u vlasti, a sa rezultatom koji je bio među najlošijim u Srbiji. A, o navedenoj temi nameće se pitanje: „Ko je sve bio na vlasti od 2005“? I za sve je kriva Jasna…?Da malo ne preterujete sa paušalnim ili naručenim optužbama? I postoji li nešto što možete da pohvalite? Pa zar nije bila poenta da se uspostavi konkurencija na tržištu među operaterima kablovske?

  Reply
  • 8. maja 2018. at 13:09
   Permalink

   Pod izgovorom zdrave konkurencije ,zatim i drugi treba da gledaju kablovsku televiziju radilo se u suprotnosti sa zakonom ,odnosno cinjena su krivicna dela.Postoji zakonska procedura koju je trebalo ispostovati, a ne selektivno primenjivati zakon da ne spominjem rad na crno zaposljenih .Tada SNS nije ni postojao pa tako SUMARU svo to nezakonje koje je cinjeno nema veze sa bilo kokom strankom vec sa klasicnom korupcijom i kriminalom,ne samo u ovom evidentnom slucaju vec i u mnogim drugim. KAD TAD SVE IZADJE NA VIDELO A I BIVA PROCESUIRANO !!!!

   Reply
  • 10. maja 2018. at 12:51
   Permalink

   Dobro, mislim nije dobro daleko od dobrog, hoću reći razumem Vas. Vi ste obožavalac lika i dela Njenog, shvatam al’ me boli glava zbog toga, jedino ste uz Nju mogli da se nađete na mestu na kome se Vi nešto pitate ili odlučunjete. U normalnom sistemu vrednosti Vi bi ste radili svoj posao svakodnevni i šuškali što se kaže „ko miš u duvaru“. Jasno je da će te Vi ovaj sistem vrednosti braniti „životom“.

   Reply
 • 7. maja 2018. at 13:55
  Permalink

  \/
  S T R O K A ! ! !

  Reply
 • 7. maja 2018. at 12:19
  Permalink

  Kpernikus $$$$$ Maksa Jasna Milijana …

  Reply
 • 7. maja 2018. at 11:44
  Permalink

  Da li se SNS boji lokalnih izbora u Smederevu? Kako ja shvatam situaciju nije problem izglasavanje smene geadonačelnice, već izglasavanje novog „šefa“. Ako mi građani Smedereva treba, ili moramo, da budemo taoci nečije nesiguenosti to ne da nije dobro po nas već ni za SNS. Odlaganje ide na ruku NJOJ i PZS. Da li je stvarno želimo na vlasti kroz SNS ili PZS?????

  Reply
 • 7. maja 2018. at 06:49
  Permalink

  Predistražni postupak protiv Kostić Milovana iz SPS a završen,nema završetka ,godinama traju postupci u državnim institucijama,izvesno je da će i ovo biti u istom fazonu.Kakva je poruka države sa ovakvim načinom rada pojedinih tužilaca i sudija.

  Reply
 • 5. maja 2018. at 13:34
  Permalink

  Tebe su Jasna Avramović trebali odavno da izbace iz SNSa! Ne samo zbog toga što si proteklih godina činila kriminal u svoju korist, nego i zbog toga što nisi sprovodila politiku SNSa. Treba da letiš iz stranke i sa vlasti, jer si vodila i vodiš katastrofalnu kadrovsku politiku. Naprednjake si minimizirala, a protežirali kadrove iz svih drugih stranaka. Najveći apsurd je da SNS ima 5 godina apsolutnu većinu, a da je predsednik gradske skupštine predsednik Jasninog Pokreta za Smederevo, a potpredsednik iz SPSa. Pa ko onda vlada Smederevom? Za sve prethodno navedeno, Jasna Avramović je trebala odavno da leti iz stranke i sa mesta gradonačelnika, a ne da se čeka jun mesec 2018. godine. Ako ima nekog u centrali SNSa koji podržava dotičnu gospođu, taj nije normalan!

  Reply
 • 5. maja 2018. at 06:09
  Permalink

  CVETKO javlja sa pijace,kvorum
  ce biti,stop,mozda i nece ,stop

  Reply
 • 5. maja 2018. at 00:53
  Permalink

  Jasna, lopove! Nema posla u Smederevu gde ti lično nisi profitirala i umešala svoje prste!

  Reply
 • 4. maja 2018. at 21:05
  Permalink

  Dali postoji nešto a da u to nije umešana Jasna Avramović , kažu da je smenjuju , samo neznam kada će da je smene i ko će da je nasledi ,jer se već neka dotična ( VK) dama stavila u ulogu gradonačelnice i potpuno je kopira i radi sve što je radila Jasna , tako ako ta dotična dama bude Jasnina naslednica a načuli smo iz puzdanih izvora da će da bude tako ,šta smo na kraju dobili , sjaše kurta da uzjaše murta.

  Reply
 • 4. maja 2018. at 20:10
  Permalink

  Kuku lele ko ce ih pohvata mnogo bre krali

  Reply
 • 4. maja 2018. at 20:07
  Permalink

  Baba zrela ko kruska paaaada

  Reply
 • 4. maja 2018. at 20:04
  Permalink

  Bice jos predistraznih radnji ima kod nje toga jos dosta

  Reply
 • 4. maja 2018. at 18:59
  Permalink

  „Vlada“ ono što meni jasno je da li g-din Šešlak ima pouzdane informacije iz vrha SNS-a (tj. da li je g-din Vučić odlučio) o smeni dotične? Sve ostalo spada u domen nečijih lepih – pustih želja!! Lično sam ZA, ali me je optimizam napustio onako negde uz put.

  Reply
 • 4. maja 2018. at 18:10
  Permalink

  Jasna prevarantu jedan, najzad si dolijala!

  Reply
 • 4. maja 2018. at 14:15
  Permalink

  Nema kvorum za skupstinu,tako prica ceo grad. Jedanesti je jako blizu.

  Reply
 • 4. maja 2018. at 13:31
  Permalink

  Baba je zrela za renovirano i ulepsano odeljenje psihijatrije,mesta ima za sve njene dupeuvlakace i poltrone

  Reply
  • 4. maja 2018. at 20:09
   Permalink

   Ima ona jos puno da isprica javnom tuziocu

   Reply
 • 4. maja 2018. at 13:29
  Permalink

  Od 2005.godine kada je počelo instaliranje kablovske KCN ,prošlo je 13.godina a od havarije 9 godina. Sada počinju preistražne radnje po zahtevu tužilaštva u vezi pomenutih događaja gde je bilo sumnje za nezakonitosti u postupanja od strane jednog ili više lica.Državne institucije očigledno nisu postupale kada je bilo obaveza ,sada kada su mediji objavili gore navedeno,ipak su našli za shodno da počnu da rade ,bliži se nastupanje roka zastarelosti. Verovatno tako će se okončati postupak. Pored započetog predistražnog postupka ,trebalo bih uporedo izvršiti kontrolu da ki je neko predmet držao na dnu fijoke u stolu.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *