VK SMEDEREVO: TORBICA PRVAK SRBIJE, FILIPOVIĆ VICEŠAMPION

Veslač Marko Torbica osvojio je titulu prvaka države u juniorskom skifu na Prvenstvu Srbije u malim čamcima, održanom u sredu na Adi Ciganliji. Njegov stariji kolega, Aleksandar Filipović osvojio je drugo mesto, a bolji od njega bio je član VK Partizan Marko Marjanović. Dvojica smederevskih veslača postolje su izborili u konkurenciji 57 čamaca iz 12 klubova.
Junior Marko Torbica je trijumfom na Prvenstvu Srbije u juniorskom skifu stekao status glavnog kandidata za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu za juniore koje će se održati krajem maja u Francuskoj. Odluka o tome da li će biti u sastavu juniorske reprezentacije Srbije biće poznata posle Beogradske internacionalne regate koja je na programu 12. i 13. maja. Filipović je osvajanjem drugog mesta još jednom potvrdio dobru formu i najavio odličnu sezonu u kojoj tek predstoje velika takmičenja. Na ovaj način Filipović je ponovio odličan rezultat sa međunarodne regate u Zagrebu.
Veslači Smedereva bili su uspešni i na prvoj regati Kupa Srbije održanoj istog dana. Smederevci su svoju riznicu trofeja uvećali za pet zlatnih i četiri bronzane medalje.
U konkurenciji juniora ubedljivo ispred ostalih do zlata su doveslali Lazar Ristić i Marko Torbica u dubl skulu. Miroslav Jovanović je u kadetsklom skifu bio najbolji, a njegov klupski drug Vuk Marković u istoj disciplini okitio se bronzanom medaljom. Andrija Jevtić i Nikola Soldatović bili su prvi u kadetskom dvojcu bez kormilara, a u istoj kategoriji u dublskulu bronza je pripala Veljku Vukašinoviću i Todoru Markoviću. Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović okitili su se zlatom u kadetskom četvercu bez kormilara. U konkurenciji pionira Božidar Kovačević bio je treći u skifu.
Uspešne su bile i veslačice Smedereva. U četverac skulu dve posade Smedereva našle su se na pobedničkom postolju. Teodora Stevanovska, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Maša Vasić bile su prve, a bronzu su osvojile Jelena Vukelić, Tara Lazić, Nevena Stevanović i Ana Soldatović.
Druga regata Kupa Srbije na programu je 12. i 13. maja kada se u Beogradu na Adi Ciganliji održava tradicionalna Beogradska internacionalna regata.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *