UHAPŠENI ZBOG OBLJUBE NAD NEMOĆNIM LICEM I MALOLETNICAMA

Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo obljube nad nemoćnim licem u Smederevu je uhapšen S.D. (36), saopšteno je iz MUP-a. Njemu se na teret stavlja da je stupio u kontakt sa dvema maloletnicama i da je, iskoristivši njihovo mentalno stanje , u više navrata, počinio obljubu. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u  Smederevu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je tokom 2017. i 2018. godine, u više navrata, počinio krivična dela obljuba nad nemoćnim licem i dva krivična dela nedozvoljene polne radnje u Smederevu je uhapšen i D. P. (70). Osumnjičeni se tereti da je iskoristivši mentalno stanje tri maloletnice nad njima počinio obljubu. Sumnja se da je D. P. poverenje devojčica zadobio tako što im je najpre davao slatkiše, a zatim i novac u iznosu od 100 ili 150 dinara, a potom ih vrbovao da dođu kod njega u kuću, gde ih je obljubio. Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla lovačku pušku, koju je imao u nelegalnom posedu, zbog čega mu se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Zbog sumnje da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica uhapšena je i A.N. (34). Sumnja se, kako saopštavaju iz MUP-a, da se A. N. pred maloletnim sinom i ćerkom intravenski drogirala i prostituisala, a dečak se jednom prilikom i ubo na igle koje je osumnjičena prethodno koristila prilikom konzumiranja narkotika. Ona se sumnjiči i da je maloletnog sina primoravala da krade. Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su S. D. (47) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. On je u Osipaonici u više navrata pokušao da svojim vozilom „opel astra“ zaustavi oštećenog, koji se takođe kretao svojim vozila u kojem je bila i supruga osumnjičenog. Oštećeni je usled toga svojim automobilom udario u vozilo, koje se kretalo iz suprotnog smera.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u pokušaju u Smedrevu je uhapšen D. P. (47). On se tereti da je u toku noći na pločniku ispred garaže oštećenog bacio flašu sa benzinom, u kojoj je bila natopljena krpa koju je zapalio, nakon čega je došlo do eksplozije. Tom prilikom nije bilo povređenih.

U više odvojenih akcija na teritoriji Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 36 osoba. Osumnjičeni se terete za krivična dela iznuda, nanošenje teških povreda, ugrožavanje sigurnosti, prinuda, proganjanje, zlostavljanje i mučenje, obljuba nad nemoćnim licem, obljuba nad detetom, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nedozvoljene polne radnje.

J.V.

Comments are closed.