PRIVEDENA OSUMNJIČENA ZA TROVANJE U POLJOPRIVREDNOJ STRUČNOJ SLUŽBI U KOLARIMA

Zbog slučaja trovanja kafom koji se pre mesec dana dogodio u Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi u Kolarima, privedena je zaposlena u ovoj službi S.N. (47) potvrđeno je za „Smederevske novine“ u Višem javnom tužilaštvu.

Kako nam je rečeno, postoji osnovana sumnja da je S.N. sipala pesticide u kafu, koju su potom konzumirali zaposleni i klijenti, zbog čega je njih troje završilo na Vojno-medicinskoj akademiji. Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Podsećamo, pet lica javilo se 23. marta u popodnevnim satima u smederevsku bolnicu sa simptomima trovanja, a nakon pregleda, troje njih, jedan zaposleni i dva klijenta, upućeno je na lečenje na Vojno-medicinsku akademiju. Zbog sumnje da su se otrovali kafom koju su konzumirali u Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi u Kolarima, istragu je povelo Više javno užilaštvo. Naknadnom analizom utvrđeno je prisustvo otrova u krvi zbrinutih pacijenata, a u talogu kafe pronađeni su pesticidi.
-Pesticidi nađeni u kafi ne nalaze se na zalihama Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Kolarima, zbog čega je postojala osnovana sumnja da ih je neko uneo u objekat i sa namerom sipao u kafu. Istraga pokazuje da je reč o jednoj zaposlenoj, a šta su tačno bili motivi, moglo bi biti jasnije nakon saslušanja – objašnjava naš sagovornik.

Osumnjičenoj N.S. je određeno zadržavanje, a nakon saslušanja biće doneta odluka o eventualnom pritvoru.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *