„КОРЕШПОДЕНЦИЈА“ НА ПОЧЕТКУ НУШИЋЕВИХ ДАНА

Извођењем представе „Корешподенција“ београдског Звездара театра отворен је такмичарски део програма 35-тих „Нушићевих дана“. Претходно су, традиционално, положени венци на споменик нашем највећем комедиографу, а у холу Центра за културу је отворена изложба „Савремени Нушић“, поставка студената друге године сценографије Факултета примењених уметности.
Иако се очекивало да фестивал званично отвори Братислав Петковић, селектор „Нушићевих дана“, он се није појавио, а уместо њега то је учинила Светлана Михаиловић, чланица Градског већа задужена за ресор културе.
До петка, на репертоару су још „Урнебесна трагедија“ Атељеа 212, „Ожалошћена породица“ Народног позоришта из Београда, представа „Под жрвњем“ Југословенског драмског позоришта и „Жалујочна дружина“, копродукција словеначких позоришта из Крања и Цеља. Овогодишњи добитник Нушићеве награде за животно дело глумцу-комичару је уметник Александар Берчек, док ће бијенална награда за ревитализацију драмске класике на театарским сценама у земљи и иностранству, отићи у руке позоришног редитеља Јагоша Марковића. Традиционално, на фестивалу ће бити додељене и награде за најбољу представу по избору публике и жирија, као и награда „Милосав Буца Мирковић“, за најбоље глумачко остварење.

Ј.В.

One thought on “„КОРЕШПОДЕНЦИЈА“ НА ПОЧЕТКУ НУШИЋЕВИХ ДАНА

  • 26. aprila 2018. at 15:57
    Permalink

    Da doticna clanica gradskog veca o Nusicevim danima malo zna to je i vidjeno, slektor je izbegao da po ko zna koji put otvara Festival…posramio se, pa i red je. Interesantno je da se od ove godine legalno pojavila dramska umetnica iz Aleksandrovca Jelena Stajkovac kao umetnicki saradnik…prosle godine to je obavljala u ilegali…predsednica Organizacionog odbora u liku gradonacelnice takodje je u ilegali…sto ne iznenadjuje…preostaje da je publika oceni…naravno zasluzenom ocenom…ali njoj svakako sledi majsko ocenjvanje…cao dosta te je bilo!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *