„KOREŠPODENCIJA“ NA POČETKU NUŠIĆEVIH DANA

Izvođenjem predstave „Korešpodencija“ beogradskog Zvezdara teatra otvoren je takmičarski deo programa 35-tih „Nušićevih dana“. Prethodno su, tradicionalno, položeni venci na spomenik našem najvećem komediografu, a u holu Centra za kulturu je otvorena izložba „Savremeni Nušić“, postavka studenata druge godine scenografije Fakulteta primenjenih umetnosti.
Iako se očekivalo da festival zvanično otvori Bratislav Petković, selektor „Nušićevih dana“, on se nije pojavio, a umesto njega to je učinila Svetlana Mihailović, članica Gradskog veća zadužena za resor kulture.
Do petka, na repertoaru su još „Urnebesna tragedija“ Ateljea 212, „Ožalošćena porodica“ Narodnog pozorišta iz Beograda, predstava „Pod žrvnjem“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta i „Žalujočna družina“, koprodukcija slovenačkih pozorišta iz Kranja i Celja. Ovogodišnji dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru je umetnik Aleksandar Berček, dok će bijenalna nagrada za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama u zemlji i inostranstvu, otići u ruke pozorišnog reditelja Jagoša Markovića. Tradicionalno, na festivalu će biti dodeljene i nagrade za najbolju predstavu po izboru publike i žirija, kao i nagrada „Milosav Buca Mirković“, za najbolje glumačko ostvarenje.

J.V.

One thought on “„KOREŠPODENCIJA“ NA POČETKU NUŠIĆEVIH DANA

  • 26. aprila 2018. at 15:57
    Permalink

    Da doticna clanica gradskog veca o Nusicevim danima malo zna to je i vidjeno, slektor je izbegao da po ko zna koji put otvara Festival…posramio se, pa i red je. Interesantno je da se od ove godine legalno pojavila dramska umetnica iz Aleksandrovca Jelena Stajkovac kao umetnicki saradnik…prosle godine to je obavljala u ilegali…predsednica Organizacionog odbora u liku gradonacelnice takodje je u ilegali…sto ne iznenadjuje…preostaje da je publika oceni…naravno zasluzenom ocenom…ali njoj svakako sledi majsko ocenjvanje…cao dosta te je bilo!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *