ZA KOSIDBU NA PLAVINCU 1,5 MILIONA IZ MINISTARSTVA

Među projektima čiju će realizaciju finansijski pomoći Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je i tradicionalna manifestacija „Kosidba na Plavincu“, kojoj je za ovogodišnju organizaciju iz republičkog budžeta dodeljen 1,5 milion dinara.  „Kosidba na Plavincu 2018“ je među osam projekata ukupne vrednosti nešto više od 10 miliona, a koji se odnose na organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.

U okviru Fonda za lokal Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sredstva se raspoređuju za infrastrukturne radove na komunalnoj infrastrukturi, za nabavku računarske opreme radi razvoja eUprave ili za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.

-Prezadovoljan sam što ćemo posle 6 godina, ponovo biti u mogućnosti da, kroz 32 puta veći Fond za lokal, konkretno pomognemo opštinama i gradovima da realizuju projekte od velikog značaja za njihove sugrađanke i sugrađane – rekao je ministar Branko Ružić, a objavljeno na sajtu ministarstva.

On je naglasio da su lokalne samouprave dugo bile prinuđene da rešavaju hroničnih ili akutne probleme, a da Ministarstvo nije moglo da odgovori na zahteve sa lokala za ovom vrstom podrške i pomoći.

-Za Fond od 320 miliona dinara prijavljen je 171 projekat u vrednosti većoj od 2 milijarde dinara“ – rekao je ministar i dodao da se time bolje razume kolike su potrebe lokala i koliko je ovaj fond značajan. Istovremeno, ministar je i rekao da će se potruditi da se Fond poveća sledeće godine.

Osim Smedereva, u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu potpisani su ugovori za realizaciju još 58 projekata, ukupne vrednosti 320 miliona dinara.

J.V.

 

One thought on “ZA KOSIDBU NA PLAVINCU 1,5 MILIONA IZ MINISTARSTVA

  • 23. aprila 2018. at 11:25
    Permalink

    Za jednu priredbu koja ne prelazi okvire male MZ ovo je baceni novac gradjana Srbije .A da ne govorim o tome da kosidba NIJE zastitni znak ovog regiona .

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *