ЗА КОСИДБУ НА ПЛАВИНЦУ 1,5 МИЛИОНА ИЗ МИНИСТАРСТВА

Међу пројектима чију ће реализацију финансијски помоћи Министарство државне управе и локалне самоуправе је и традиционална манифестација „Косидба на Плавинцу“, којој је за овогодишњу организацију из републичког буџета додељен 1,5 милион динара.  „Косидба на Плавинцу 2018“ је међу осам пројеката укупне вредности нешто више од 10 милиона, а који се односе на организацију културних и спортских манифестација.

У оквиру Фонда за локал Министарства државне управе и локалне самоуправе средства се распоређују за инфраструктурне радове на комуналној инфраструктури, за набавку рачунарске опреме ради развоја еУправе или за организацију културних и спортских манифестација.

-Презадовољан сам што ћемо после 6 година, поново бити у могућности да, кроз 32 пута већи Фонд за локал, конкретно помогнемо општинама и градовима да реализују пројекте од великог значаја за њихове суграђанке и суграђане – рекао је министар Бранко Ружић, а објављено на сајту министарства.

Он је нагласио да су локалне самоуправе дуго биле принуђене да решавају хроничних или акутне проблеме, а да Министарство није могло да одговори на захтеве са локала за овом врстом подршке и помоћи.

-За Фонд од 320 милиона динара пријављен је 171 пројекат у вредности већој од 2 милијарде динара“ – рекао је министар и додао да се тиме боље разуме колике су потребе локала и колико је овај фонд значајан. Истовремено, министар је и рекао да ће се потрудити да се Фонд повећа следеће године.

Осим Смедерева, у Министарству за државну управу и локалну самоуправу потписани су уговори за реализацију још 58 пројеката, укупне вредности 320 милиона динара.

Ј.В.