VOJSKA BLIŽA GRAĐANIMA

U realizaciji Centra za obuku kopnene vojske Požarevac, na glavnom gradskom trgu održan je Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme. Građani su bili u prilici da se upoznaju sa delom naoružanja, opreme i obuke Vojske Srbije.

-Ovde nije kompletno naoružanje koje imamo u Centru za obuku kopnene vojske, pošto je ovo trg, uređena površina, što bi borbena vozila mogla da naruše. Građani mogu da vide pešadijsko naoružanje, deo oruđa pešadijskog naoružanja, deo minobacača, borbenih vozila i oruđa artiljerije. Takođe, imamo radnu tačku Centra za obuku izviđača i obuku specijalaca, tokom koje priakzujemo deo borbenih radnji koje vežbamo prilikom obučavanja. Tu je i drugo naoružanje. Cilj je da građanima približimo Vojsku Srije – rekao je za naš portal major Slavko Lazarević.

Najzanimljivije bilo je najmlađim sugrađanima, ali su i oni stariji mogli da se bliže upoznaju naoružanjem i opremom, za šta je veliki broj Smederevaca pokazao interesovanje.

Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme realizovan je u Smederevu povodom Dana Vojske Srbije koji se obeležava 23. sprila.

J.V.

2 thoughts on “VOJSKA BLIŽA GRAĐANIMA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *