GIMNAZIJA SMEDEREVO: NOVI – INFORMATIČKI SMER

Od naredne školske godine u smederevskoj Gimnaziji će, osim standardnih odeljenja društveno-jezičkog, prirodno-matematičkog i filološkog smera, biti formirano i novo – odeljenje za informatiku i računarstvo, koje će prema planu pohađati 20 učenika. Zainteresovani svršeni osnovci za upis u novo odeljenje, zbog specifičnosti smera, polagaće posebni prijemni ispit.
-Test za prijemni ispit sastojaće se samo od zadataka iz matematike, i to iz standardne zbirke za pripremu završnog ispita, s tim što će biti izostavljeni zadaci osnovnog nivoa, odnosno, radiće se samo oni iz srednjeg i naprednog nivoa. Tek treba da utvrdimo tačan datum održavanja, verovatno će to biti početkom juna, ali ćemo to blagovremeno objaviti – rekao je za naš portal Aleksandar Marinković, direktor Gimnazije.
Dodaje da Gimnazija ispunjava sve tehničke i kadrovske kapacitete za otvaranje ovog smera.
-Program na ovom smeru podrazumevaće matematiku i fiziku u sličnom obimu kao što je to na prirodno-matematičkom, ali će znatno više biti informatike i programiranja, posebno u trećoj i četvrtoj godini. Sa ovakvim programom, svi učenici će biti osposobljeni da se odmah nakon završetka školovanja u Gimnaziji zaposle, iako nam to nije primaran cilj. Interesovanje je veliko, već sada ima tridesetak prijavljenih, što je veći broj od onog koji upisujemo – objašnjava Marinković.
U Gimnaziji će i ove godine, za sve zainteresovane učenike biti organizovana pripremna nastava za polaganje svih prijemnih ispita, a o detaljima upisa novog i ostalih smerova, učenici i roditelji mogu da se informišu u školi.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *