ЈАСНИНА ТРГОВИНА ЛОПТАМА И(ЛИ) УТИЦАЈЕМ?

Иако је одлуком Градског већа о избору програма у области спорта који се финансирају из буџета града, за ову годину Савез за школска спортска такмичења и олимпијско васпитање добио 11,4 милиона динара, тај новац неће бити искоришћен ни за шта друго, осим за набавку нове спортске опреме. И то не било које, већ оне коју по директиви градоначелнице Јасне Аврамовић, све школе са територије града морају да купе искључиво од једног понуђача, сазнају “Смедеревске новине”.
Тако ће средства намењена овом Савезу само “прећи” преко рачуна школа, који ће послужити као “проточни бојлер” да новац из буџета града оде фирми “Тотал спорт” из Београда. Занимљиво је и то да поједина опрема и реквизити ценовно далеко превазилазе конкуренте, што се лако може проверити простим увидом у понуду нове спортске опреме на интернету.
Према нашим сазнањима само једна школа ће за 20 различитих артикала утрошити више од 400.000 динара. На списку су пумпе за лопту, школске струњаче, одбојкашке и рукометне мреже, вијаче, чуњеви, различите врсте лопти, обручи, греда, козлић…
Судећи према ценама, деца ће у школама користити врло професионалну опрему, бар када је реч о лоптама којима ће на часовима физичког васпитања “проигравати” екипне спортове. Према ценовнику до којег су дошле “Смедеревске”, гумена кошаркашка лопта кошта 2.800, док је цена кожне 10.500 динара. Гумена одбојкашка лопта кошта 5.850, а кожна 11.500 динара. У категорији лопти за рукомет, мушка и женска гумена коштају по 5.400, а мушка и женска кожна по 13.500 динара. Неизбежна је и фудбалска лопта, чија је цена према спецификацији, 4.500 динара.
Насупрот томе, цене фирме која нуди опрему за школски спорт знатно су ниже од оних по којима ће школе плаћати спортску опрему и реквизите. Тако је цена гумених кошаркашких лопти од 810 до 990 динара по комаду, док су лопте од каучука 2.490 динара. Одбојкашка гумена лопта кошта 760, а кожна 3.750 динара. Цене рукометних лопти су знатно ниже и крећу се од 630 до 2.150 динара, а фудбалских од 770 до 1.740 динара.
Такође, поређења ради, у спортским радњама у малопродаји, кожна кошаркашка лопта, величине 7, која је уједно и званична лопта “Евролиге”, може се наћи за мање од 10.000 динара, рукометне брендиране кожне лопте коштају мање од 7.000 динара, док је цена најскупље кожне одбојкашке лопте око 12.000 динара.
Интересантне су и разлике у износима за друге реквизите, као што су вијаче чија је цена по комаду 764,75 динара, а могу се наћи за 280-300 динара, или козлић чија је највиша цена 19.940 динара, док га “Тотал спорт” смедеревским школама нуди за “само” 26.000 динара.
Занимљиво је да “посао” са фирмом “Тотал спорт” не склапа локална самоуправа, већ директори школа, од којих је, у одвојеним сусретима, градоначелница током разговора тражила да потпишу уговоре. Тако би, у случају евентуалне истраге, Јасна Аврамовић, могла да избегне одговорност, мада је превидела чињеницу да је од пре неколико година у систем уведено ново кривично дело – трговина утицајем.

Ј. Шешлак

13 thoughts on “ЈАСНИНА ТРГОВИНА ЛОПТАМА И(ЛИ) УТИЦАЈЕМ?

 • 7. aprila 2018. at 18:16
  Permalink

  Nije ovo Jasnin projekat.
  Zna se ko stoji iza svega, ona samo mora da sprovede.
  Smešno je što sama stranka razotrkriva svoje manifetluke.

  Reply
 • 6. aprila 2018. at 18:09
  Permalink

  Ona drzi lovu ,kadrove, investicije, odlucuje o svemu, boli je uvo za sve a mi kao mongoloidni idioti cekamo . A moze da nas zeza koliko oce jer ima sve a mi se busamo da stranka to odlucuje. Jaca je i od stranke. Strasno.

  Reply
 • 6. aprila 2018. at 07:05
  Permalink

  Popadija kaze i vrtic dobijo lopte
  dok Mira setala po Rusiji

  Reply
 • 6. aprila 2018. at 07:02
  Permalink

  Dragica,Jovicic,Dijana videli se u Cvijicevoj
  gde se dogovarali da vide sta ce sa ovim da rade
  odlucili da cute da bi ostali direktor
  nisu dugo tu 18 godina samo

  Reply
 • 6. aprila 2018. at 06:27
  Permalink

  kao clanica Veca nisam obavestena
  Gradonacelnica sve radi sama
  Jasmina padez takodje

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 22:13
  Permalink

  Јасно је да је она лопов јер то стоји у две пресуда смедеревског суда, а апелациони је те пресуде укинуо уз образложење да је третирана као службено лице што она у то време није била. Значи да тај апелациони суд није рекао да она није лопов ( јер за то постоје материјални докази по којима је осуђена ) већ да је процедурална грешка. Ко такву подржава и сам је исти или има запаљење мозга.

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 21:14
  Permalink

  Medju u nabrojavanju fali „momak “ iz Skobalja da bi tim bio kompletan.

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 18:17
  Permalink

  Jasni Avramović je sada bolje nego ikad. Za SNS više ne radi ništa mesecima (samo mu podmeće nogu), policija je ne dira, tako da Jasna može sada da se skoncentriše na prvobitan posao: uzimanja mita i korupcije. Kao što vidimo u tekstu gore, Jasna Avramović čak uzima procenat i na nekakve lopte i klikere. Maca Jaca samo nastavlja gde je stala, da otima na sve strane!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 17:52
  Permalink

  Šta se više čeka sa smenom Drp Jasne Avramović? Žena nema morala da sama ode, već i dalje nastavlja sa lopovisanjem!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 16:19
  Permalink

  Jasnina banda nesmetano hara i dalje. Građani Smedereva su bezbroj puta u proteklih nekoliko godina upozoravali centralu SNSa i kabinet Aleksandra Vučića i ukazivali na mnoge lopovluke i neregularnosti u vođenju grada Jasne Avramović. Danas je 05.04.2018., a odgovora iz SNSa još nema. Ako je gospodo ne sklanjate, znači da je u njenim prljavim rabotama i podržavate! Dokažite suprotno i skinite je više sa grbače naroda!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 16:07
  Permalink

  Jasna Avramović, Milijana Novaković i Vlada Dupe Abramović su razradili sistem za „kraduckanje“ deceniju i po unazad. Otimaju na sve strane. Ovu bandu SNS treba da skine sa vlasti u najkraćem roku. Ako se to ne desi, nema više razloga da ih podržavam!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 15:46
  Permalink

  Jasna, lopove!!!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 12:13
  Permalink

  Jednom kriminalac – uvek kriminalac – Baba Roska odlazi – NI DECA TE NE VOLE…..!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *