JASNINA TRGOVINA LOPTAMA I(LI) UTICAJEM?

Iako je odlukom Gradskog veća o izboru programa u oblasti sporta koji se finansiraju iz budžeta grada, za ovu godinu Savez za školska sportska takmičenja i olimpijsko vaspitanje dobio 11,4 miliona dinara, taj novac neće biti iskorišćen ni za šta drugo, osim za nabavku nove sportske opreme. I to ne bilo koje, već one koju po direktivi gradonačelnice Jasne Avramović, sve škole sa teritorije grada moraju da kupe isključivo od jednog ponuđača, saznaju “Smederevske novine”.
Tako će sredstva namenjena ovom Savezu samo “preći” preko računa škola, koji će poslužiti kao “protočni bojler” da novac iz budžeta grada ode firmi “Total sport” iz Beograda. Zanimljivo je i to da pojedina oprema i rekviziti cenovno daleko prevazilaze konkurente, što se lako može proveriti prostim uvidom u ponudu nove sportske opreme na internetu.
Prema našim saznanjima samo jedna škola će za 20 različitih artikala utrošiti više od 400.000 dinara. Na spisku su pumpe za loptu, školske strunjače, odbojkaške i rukometne mreže, vijače, čunjevi, različite vrste lopti, obruči, greda, kozlić…
Sudeći prema cenama, deca će u školama koristiti vrlo profesionalnu opremu, bar kada je reč o loptama kojima će na časovima fizičkog vaspitanja “proigravati” ekipne sportove. Prema cenovniku do kojeg su došle “Smederevske”, gumena košarkaška lopta košta 2.800, dok je cena kožne 10.500 dinara. Gumena odbojkaška lopta košta 5.850, a kožna 11.500 dinara. U kategoriji lopti za rukomet, muška i ženska gumena koštaju po 5.400, a muška i ženska kožna po 13.500 dinara. Neizbežna je i fudbalska lopta, čija je cena prema specifikaciji, 4.500 dinara.
Nasuprot tome, cene firme koja nudi opremu za školski sport znatno su niže od onih po kojima će škole plaćati sportsku opremu i rekvizite. Tako je cena gumenih košarkaških lopti od 810 do 990 dinara po komadu, dok su lopte od kaučuka 2.490 dinara. Odbojkaška gumena lopta košta 760, a kožna 3.750 dinara. Cene rukometnih lopti su znatno niže i kreću se od 630 do 2.150 dinara, a fudbalskih od 770 do 1.740 dinara.
Takođe, poređenja radi, u sportskim radnjama u maloprodaji, kožna košarkaška lopta, veličine 7, koja je ujedno i zvanična lopta “Evrolige”, može se naći za manje od 10.000 dinara, rukometne brendirane kožne lopte koštaju manje od 7.000 dinara, dok je cena najskuplje kožne odbojkaške lopte oko 12.000 dinara.
Interesantne su i razlike u iznosima za druge rekvizite, kao što su vijače čija je cena po komadu 764,75 dinara, a mogu se naći za 280-300 dinara, ili kozlić čija je najviša cena 19.940 dinara, dok ga “Total sport” smederevskim školama nudi za “samo” 26.000 dinara.
Zanimljivo je da “posao” sa firmom “Total sport” ne sklapa lokalna samouprava, već direktori škola, od kojih je, u odvojenim susretima, gradonačelnica tokom razgovora tražila da potpišu ugovore. Tako bi, u slučaju eventualne istrage, Jasna Avramović, mogla da izbegne odgovornost, mada je previdela činjenicu da je od pre nekoliko godina u sistem uvedeno novo krivično delo – trgovina uticajem.

J. Šešlak

13 thoughts on “JASNINA TRGOVINA LOPTAMA I(LI) UTICAJEM?

 • 7. aprila 2018. at 18:16
  Permalink

  Nije ovo Jasnin projekat.
  Zna se ko stoji iza svega, ona samo mora da sprovede.
  Smešno je što sama stranka razotrkriva svoje manifetluke.

  Reply
 • 6. aprila 2018. at 18:09
  Permalink

  Ona drzi lovu ,kadrove, investicije, odlucuje o svemu, boli je uvo za sve a mi kao mongoloidni idioti cekamo . A moze da nas zeza koliko oce jer ima sve a mi se busamo da stranka to odlucuje. Jaca je i od stranke. Strasno.

  Reply
 • 6. aprila 2018. at 07:05
  Permalink

  Popadija kaze i vrtic dobijo lopte
  dok Mira setala po Rusiji

  Reply
 • 6. aprila 2018. at 07:02
  Permalink

  Dragica,Jovicic,Dijana videli se u Cvijicevoj
  gde se dogovarali da vide sta ce sa ovim da rade
  odlucili da cute da bi ostali direktor
  nisu dugo tu 18 godina samo

  Reply
 • 6. aprila 2018. at 06:27
  Permalink

  kao clanica Veca nisam obavestena
  Gradonacelnica sve radi sama
  Jasmina padez takodje

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 22:13
  Permalink

  Jasno je da je ona lopov jer to stoji u dve presuda smederevskog suda, a apelacioni je te presude ukinuo uz obrazloženje da je tretirana kao službeno lice što ona u to vreme nije bila. Znači da taj apelacioni sud nije rekao da ona nije lopov ( jer za to postoje materijalni dokazi po kojima je osuđena ) već da je proceduralna greška. Ko takvu podržava i sam je isti ili ima zapaljenje mozga.

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 21:14
  Permalink

  Medju u nabrojavanju fali „momak “ iz Skobalja da bi tim bio kompletan.

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 18:17
  Permalink

  Jasni Avramović je sada bolje nego ikad. Za SNS više ne radi ništa mesecima (samo mu podmeće nogu), policija je ne dira, tako da Jasna može sada da se skoncentriše na prvobitan posao: uzimanja mita i korupcije. Kao što vidimo u tekstu gore, Jasna Avramović čak uzima procenat i na nekakve lopte i klikere. Maca Jaca samo nastavlja gde je stala, da otima na sve strane!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 17:52
  Permalink

  Šta se više čeka sa smenom Drp Jasne Avramović? Žena nema morala da sama ode, već i dalje nastavlja sa lopovisanjem!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 16:19
  Permalink

  Jasnina banda nesmetano hara i dalje. Građani Smedereva su bezbroj puta u proteklih nekoliko godina upozoravali centralu SNSa i kabinet Aleksandra Vučića i ukazivali na mnoge lopovluke i neregularnosti u vođenju grada Jasne Avramović. Danas je 05.04.2018., a odgovora iz SNSa još nema. Ako je gospodo ne sklanjate, znači da je u njenim prljavim rabotama i podržavate! Dokažite suprotno i skinite je više sa grbače naroda!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 16:07
  Permalink

  Jasna Avramović, Milijana Novaković i Vlada Dupe Abramović su razradili sistem za „kraduckanje“ deceniju i po unazad. Otimaju na sve strane. Ovu bandu SNS treba da skine sa vlasti u najkraćem roku. Ako se to ne desi, nema više razloga da ih podržavam!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 15:46
  Permalink

  Jasna, lopove!!!

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 12:13
  Permalink

  Jednom kriminalac – uvek kriminalac – Baba Roska odlazi – NI DECA TE NE VOLE…..!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *