МИНИСТАРСТВО: СМЕДЕРЕВСКА БОЛНИЦА НЕМА ДОВОЉНО ТЕРМИНА ЗА ПРЕГЛЕДЕ

Према подацима Министарства здравља, Општа болница „Свети Лука“ у Смедереву на списку је 21-не здравствене установе у Србији која за текући месец није обезбедила довољно термина за прегледе својих пацијената. Подаци су објављени на сајту Министарства здравља, а евиденцију води Републички фонд за здравствено осигурање. На списку се налазе Дечија болница у Новом Саду, која покрива територију целе Војводине, домови здравља у Инђији и Обреновцу, Институт за мајку и дете у Новом Београду, као и опште болнице у Зрењанину, Смедеревској Паланци, Аранђеловцу, Горњем Милановцу, Јагодини, Кикинди, Новом Пазару, Петровцу, Пожаревцу, Сенти, Суботици, Сремској Митровици, Суботици, Шапцу, Ужицу, Ваљеву и здравствени центар Зајечар.
Подаци о недеовољном броју термина и нередовном ажурирању листи чекања објављују се јавно од фебруара ове године. Према расположивим списковима смедеревска болница у фебруару је била и на списку здравствених установа које не ажурирају податке са листи чекања.
Раније је донета одлука да министарство, у циљу ефикаснијег уређења здравственог система државе, јавно објављује спискове болница и домова здравља који, према евиденцији РФЗО нередовно ажурирају листе чекања и не пријављују довољан број термина за преглед пацијената на месечном нивоу.

Ј.В.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *