GRADONAČELNICA: SMEDEREVO ĆE DOBITI NOVU BOLNICU. DRŽAVNI SEKRETAR: NAJGORA SU LAŽNA OBEĆANJA

Neispunjenim obećanjima gradonačelnice Jasne Avramović podrobno smo se, u više navrata, bavili na našem portalu, a sada dugačkom spisku neostvarenog i(li) neostvarivog, dodajemo još jednu stvar. Reč je o njenoj najavi da će u Smederevu biti izgrađena nova bolnica, i to na Carini, na lokaciji kasarne.
-Ove godine obezbeđeno je 11 miliona dinara za kupovinu zemljišta na Carini, preko puta hrama Svetog Luke, i tu će, prema rečima gradonačelnice biti bolnica od 40.000 kvadrata, „kakva ovom gradu priliči“. Projekat je urađen još 80-tih godina i mora se malo osavermeniti, ali je upotrebljiv i svedoči o tome da se u ovom gradu još pre četiri decenije osećala potreba za drugom, prostranijom bolnicom – preneo je jedan lokalni list reči gradonačelnice Avramović u decembru prošle godine.
Podsećamo da je Skupština grada, polovinom 2017-te godine usvojila predlog zaključka za pokretanje postupka za kupovinu kasarne u Smederevu, na čijem mestu bi, tada je najavljeno, trebalo da bude izgrađena nova bolnica.
Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić, prilikom svoje posete OB „Sveti Luka“, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa ovom temom, praktično je demantovao gradonačelnicu:
-Moramo da vidimo kakva će finansijska situacija biti u sledećem periodu, najgora su lažna obećanja – rekao je Đukić i objasnio:
-Bolnica u Smederevu je takva da zahteva noviju opremu i neuporedivo kvalitetniji medicinski servis, lekare koji će na vreme dobijati adekvatne specijalizacije, a nova zgrada sama po sebi ne znači toliko, ako nema nove opreme i ljudi. Besmisleno je da se pravi i neki kapacitet koji ne može da bude praćen, evo, sad možemo ovde da napravimo angio-salu, a nemamo doktore koji rade to – rekao je Đukić.
Gradonačelnica je u ranijem periodu u nekoliko navrata najavljivala da će Smederevo dobiti i svoj Zavod za javno zdravlje. Još je u martu 2014-te godine Gradsko veće donelo Zaključak u vezi sa “opredeljivanjem veličine poslovnog prostora kompleksa „Monopol“, za potrebe rada Zavoda za javno zdravlje Smederevo, zdravstvene ustanove koju će osnovati Republika Srbija u skladu sa planom mreže zdravstvenih ustanova koji donosi Vlada Republike Srbije”. Za tu namenu budžetom za 2016-tu predviđena su i sredstva u iznosu od 25 miliona dinara. Iako u vezi sa ovom temom državni sekretar Đukić nije bio naročito precizan u odgovoru, stiče se utisak da ni od tog posla nema ništa.
-Ja se time ne bavim, ja sam hirurg, isto kao i ministar Lončar, i naša obaveza je da što brže i što jače na najbolji mogući način ojačamo zdravstveni sistem u Srbiji, merama shodno našim finansijskim mogućnostima – rekao je Đukić.

J. Šešlak

5 thoughts on “GRADONAČELNICA: SMEDEREVO ĆE DOBITI NOVU BOLNICU. DRŽAVNI SEKRETAR: NAJGORA SU LAŽNA OBEĆANJA

 • 7. aprila 2018. at 18:29
  Permalink

  A šta će se dogoditi ako krenete da se bavite neispunjenim Vučićevim obećanjima? Oni slažu nju, a ona nas. O svemu je postojao dogovor, a Jasna poverovala pa obećala nama. Ne želim da je branim od vas naprednih radikala, ali postaje nesnosno da je saplićete na svakom koraku i svaku dobru nameru diskvalifikujete. Pa za njen rad odgovorna je vaša stranka i država na čijem ste čelu sa punom odgovornošću.

  Reply
 • 6. aprila 2018. at 08:27
  Permalink

  Zato je napravila svoju polikliniku tj medicinu rada,ne znam po kojim osnovama moze da radi. Medicina rada donosi ogroman profit bolnici tj gradu,a ona to sada privatno radi !

  Reply
 • 5. aprila 2018. at 22:04
  Permalink

  Jasno je da je u pitanju samo manevar ili ti prevara da se grad dokopa tog zemljišta jer je bolnica jedini način za to. To znači da je rađen lažni PDR i lažni projekti i da od bolnice nema ništa. A kad je već tako stara je zakovana tu gde jeste, samo je greška što ona nije slušala i što je dozvoljena izgradnja pored ulica Mušickog i Mome Ardelića te nije bolnica proširena i na taj prostor.

  Reply
 • 4. aprila 2018. at 21:02
  Permalink

  Crna Jasna, koliko si se samo nalopovisala svih ovih godina na vlasti, a narod ovaj zalađeni i dalje zaluđuješ! Imala si šanse od 2004. godine od kada si manje – više na vlasti da kao lekar sa pozicije gradonačelnika izgradiš novu bolnicu ili da barem središ staru. Sem što si bata Goranu okrečila operacionu salu, drugo ništa. Sramota! I kad uskoro odeš sa vlasti, čovek kad pogleda, ništa kapitalno nisi uradila za ovaj grad, sem tvojih bajki i neispunjenih obećanja koje u ovim novinama čitamo već nedeljama, mesecima i godinama.

  Reply
 • 4. aprila 2018. at 20:39
  Permalink

  Jasna Avramović godinama samo laže i maže. To ne košta ništa.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *