PSSS KOLARI: UZROK TROVANJA PESTICIDI U KAFI

Uzrok trovanja u Poljoprivredno-savetodavnoj stručnoj službi u Kolarima je pesticid pronađen u kafi koju su zaposleni i klijenti konzumirali, potvrđeno je za „Smederevske novine“ u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.
-Analizom je utvrđeno prisustvo nekih pesticida u kafi, ali se još ne zna o kojoj količini ovih otrovnih materija je reč. Još uvek nisu gotove sve analize koje smo naložili, tako da u ovom trenutku nemamo kompletnu sliku o tome šta se tačno dogodilo. Ono što je sigurno jeste da je uzrok trovanja otrovna materija pronađena u kafi, a rad na slučaju se nastavlja – rečeno nam je u Višem javnom tužilaštvu.
Navode da policija trenutno istražuje da li je otrovna materija uneta sa strane, ili je reč o pesticidima koji su se već nalazili u objektu Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Kolarima, kao i da u vezi sa tim ima nekih tragova, ali za sada ne žele da iznose detalje.
Podsećamo, u petak, 23. marta,u popodnevnim časovima, pet osoba, od kojih troje zaposelnih, zatražilo je lekarsku pomoć zbog mučnine, znojenja i povraćanja, što su tegobe koje odgovaraju kliničkoj slici trovanja. Dve osobe su nakon pregleda odmah puštene kuće, dok su tri prebačene na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu na dalje lečenje. Tada se posumnjalo da se u kafi koju su popili našla nedozvoljena otrovna materija koja je dovela do trovanja, zbog čega su slučaj preuzeli tužilaštvo i policija.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *