STRELJAŠTVO: PETROVIĆ NADMAŠEN, SENIORI „ARANĐELOVCA“ PRVI EKIPNO

Velika iznenađenja zabeležena su u petom kolu desete Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, koje je održano prošlog petka na strelištu Sportske hale Smederevo. Prvi put od početka lige, iskusni smederevski veteran Novica Petrović je rezultatski nadmašen. Sa 184 kruga svoju prvu pobedu u ligi ostvario je Aleksandar Matić iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“. Drugo i treće mesto zauzeli su Dragan Florić i Novica Popović sa po 182 kruga. I od četvrtog do petog odnosno šestog mesta o plasmanu je odlučivala poslednja serija. Strelce sa po 181 krugom predvodio je Novica Petrović, a Borivoje Provčin i Dejan Petrović, Novičin sin, imalu su iste obe serije, ali se nije pristupilo utvrđivanju broja centara, što se radi u ovakvim slučajevima, jer se pojedinačni plasman u ligi ne boduje, već se za konačni plasman sabiraju rezultati. Novica i Dejan Petrović nastupaju za „Juteks“, Dragan Florić i Borivoje Provčin za „Kore Mig“, a Novica Popović za Samostalni sindikat „HBIS“.

U kategoriji seniora SK „Aranđelovac“ u ovom kolu pobedio je prvi put i ekipno i tako prekinuo dominaciju dve smederevske ekipe. Pobeda Aranđelovčana je došla sa 542 kruga ukupno. „Juteks“ je bio drugi sa 540 krugova, a „Kore Mig“ sa krugom manje treće. U četvrtom kolu pojedinačno se takmičilo 27 strelaca, a ekipno je bilo 7 timova.

I kod seniorki je trijumfovala članica SK „Aranđelovac“, Mladena Ristić, prošlogodišnja pobednica Smederevskog kupa, sa 182 kruga. Članicama ekipe „New Press“ pripala su drugo, Jelena Tasić sa 178 krugova, i treće mesto, Milica Luković sa 171 krugom, i tako su povele svoju ekipu do treće, možda i ključne pobede za osvajanje lige u konačnom plasmanu. Ekipnoj pobedi „New Pressa“ sa 163 kruga doprinos je dala i treća članica Ana Bojić, šesta u pojedinačnom plasmanu.

Ekipno, prvo mesto „New Press“ sa 512 krugova, drugo „Aranđelovac“ sa 510 krugova, treće ženska ekipa SK „Heroj Srba“ sa 330 krugova. Nastupilo je 8 seniorki pojedinačno i 3 ekipe.

Osnovnoškolci: Ivona Bojić i Nemanja Živojinović najbolji

Mlađa pionirka Ivona Bojić sa 177 krugova u petom kolu, ostvarila je još jednu pobedu u petoj Smederevskoj ligi u streljaštvu za mlađe kategorije, koje je održano prošlog četvrtka na vazdušnom strelištu Sportske hale Smederevo. U kategoriji mlađih pionira petu pobedu nad vršnjacima ostvario je Lazar Subotić sa 160 krugova. Bojićeva je iz Osnovne škole „Sveti Sava“, a Subotić je učenik OŠ „Doktor Jovan Cvijić“. Druga mesta zauzeli su učenici OŠ „Dr. Jovan Cvijić“ Natalija Jovanović sa 165 i Petar Kostić sa 148 krugova.
U starijoj grupi pionira, u odnosu na prošlo kolo, Nemanja Živojinović i Milan Marić su zamenili mesta. Sa 173 kruga pobedio je Živojinović, učenik OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, a Marić, učenik OŠ „Dimitrije Davidović“ je bio drugi sa 169 krugova. Kod pionirki Iva Marjanović iz OŠ „Dositej Obradović“ imala je 169 krugova.
Ekipno, prvo mesto kod pionira je osvojila ekipa OŠ „J. J. Zmaj“, sa ukupno 440 krugova, druga je ekipa škole „Dr Jovan Cvijić“ sa 433 kruga, a treća „Dimitrije Davidović“ sa 386 krugova ukupno. U kategoriji pionirki prvo mesto zauzela je škola „Sveti Sava“, drugo „Dositejeva“, a treće „Cvijićeva“.
Do kraja lige ostala su još samo dva kola, a naredno, šesto je po rasporedu planirano za 19. april.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *