PROJEKAT „NaPred – NAUČI PREDUZETNIŠTVO“ ZA SREDNJOŠKOLCE

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda, u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, osmislila je projekat „NaPred – nauči preduzetništvo“ u okviru saradnje fakulteta, srednjih škola i lokalnih samouprava. Ovaj projekat realizuje se u 36 srednjih škola u 17 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i Smederevo. Takmičenje smederevskih timova biće organizovano u sredu, 28. marta 2018. godine, u Koncertnoj sali Centra za kulturu, sa početkom u 10 časova, najavljeno je u dopisu koje je medijima prosledila Miljana Kravić, članica Gradskog veća zadužena za resor prosvete i obrazovanja.

-Cilj projekta je afirmacija preduzetništva i obrazovanja za preduzetničke veštine srednjoškolaca na nacionalnom nivou. Ovaj projekat svojevrsni je nastavak prošlogodišnjeg projekta „Mladi preduzetnik“ u kojem su učenici srednjih škola Smedereva u velikom broju učestvovali uz podršku Grada Smedereva i kompanija koje uspešno posluju na našoj teritoriji – navodi se u dopisu i dodaje da je Vlada Srbije, zbog značaja koje preduzetništvo ima u društvu, čitavu narednu deceniju proglasila decenijom preduzetništva, a lokalna samouprava prepoznala razvoj preduzetničkog duha kod omladine, zbog čega je sa zadovoljstvom pružena podrška ovom projektu.

Četrnaest timova od po pet učenika će i ove godine na gradskom takmičenju predstaviti svoje biznis-planove i poslovne ideje pred profesorima i predstavnicima iz sveta realnog biznisa. Svoje učešće u radu žirija potvrdile su kompanije „Kaizen“, „PKC“ i privatni preduzetnici„Fruvita“ i „Tomi trejd“, a u žiriju će biti i profesori Visoke škole koja je nosilac projekta, kao i predstavnici lokalne samouprave.

-Grad Smederevo pružio je realizaciji projekta operativno-logističku podršku – proteklih meseci, lokalna samouprava bila je spona između tima Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo i smederevskih srednjih škola, održane su radionice na kojima su naši učenici, u radu sa svojim i profesorima Visoke škole za poslovnu ekonomiju, učili kako da prezentuju svoje biznis-planove, odnosno kako da svoje preduzetničke ideje iskažu na najbolji način kroz efektivno upravljanje vremenom, timski rad i veštine komunikacije – navela je članica Gradskog veća.

Osim u Smederevu, projekat se realizuje i u Beogradu, Šidu, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Jagodini, Paraćinu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Čajetini, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Nišu i Vranju.

J.V.

 

 

 

One thought on “PROJEKAT „NaPred – NAUČI PREDUZETNIŠTVO“ ZA SREDNJOŠKOLCE

  • 28. marta 2018. at 20:41
    Permalink

    Velicanstven dogadjaj za nas
    svi smo pobedili

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *