CENTAR ZA KULTURU: IZLOŽBA „IZA ODRAZA“

Izložba radova slikara Dejana Krstića, pod nazivom „Iza odraza“, biće otvorena u utorak, 27. Marta, u Galeriji Centra za kulturu Smederevo, u 19 sati i 30 minuta, najavljuju iz ove ustanove.

-Zanimljiva autorska celina koja će biti izložena nastala je uz pomoć psihoanalitičkog pristupa od strane autora koji svoj rad zasniva na ideji portreta u vidu slike, crteža, fotografije. Krstić ispituje polje straha od odstupanja od društvenih normi, odnosno od pojma normalnosti. Prema rečima autora, društvo potencira na pozitivnosti i izbegava diskusiju o ličnim traumama, dok se on kroz stvaralačko-istraživački rad trudi da kod posmatrača podstakne samopreispitivanje i razumevanje drugih ljudi – navedeno je u najavi prosleđenoj medijima.

Proces rada obuhvata izbor modela, fotografisanje i intrevju tokom koga se modelu postavljaju pitanja sa ciljem da se dospe do suštinskih karakteristika osobe. Dobijene fotografije se dalje obrađuju i prikazuju kao samostalna dela u vidu crteža. Razlog za umnožavanje i blagu varijaciju u kadru na osnovi potreta jeste potreba da se stvori jedna horizontala, tj. vezanost između svih portreta.

Dejan Krstić je završio osnovne akademske studije na departmanu likovnih umetnosti, studijski program slikarstvo, u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić. Trenutno pohađa master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u okviru studijskog programa crtanje, pod mentorstvom prof. Višnje Petrović. Imao je do sada jednu samostalnu izložbu i učestvovao je u više kolektivnih izložbi.

Posetioci će postavku u Centru za kulturu moći da pogledaju do 10. aprila.

 

J.V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *