УБЕДЉИВА ПОБЕДА НАПРЕДЊАКА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Српска напредна странка је, очекивано, остварила убедљиву победу на ванредним локалним изборима у Смедеревској Паланци, освојивши више од 66,5 одсто гласова, показују први прелиминарни резултати пребројаних листића. Овај резултат обезбеђује напредњацима 37 одборничких мандата, односно више од двотрећинске већине, у Скупштини Општине.
Тандем Дарко Глишић и Бранко Маловић још једном се показао као врло ефикасан, остваривши одличан резултат, који је подигнут готово за 50 процената у односу на прошле изборе, када су напредњаци освојили 44% гласова грађана Смедеревске Паланке.
Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић, поводом изузетне изборне победе, навео је да су Паланчани јасно рекли да не желе да се врате у прошлост нити да живе у Паланци која је оптерећена дуговањима, блокадама.
– Грађани су показали да не желе да буду ничији таоци. Људи знају колико им је било тешко у протеклом периоду. Јасно су показали шта желе, што доказује резултат који је СНС остварила освојивши 37 од 49 мандата – рекао је Глишић, истакавши да су грађани Смедеревске Паланке показали да желе да живе у стабилној средини у којој се решавају њихови проблеми, у средини која напредује.
Глишић је осталим странкама честитао на оствареним резултатима и захвалио сарадницима који су допринели оваквој победи.
– Желим да се захвалим мом саборцу Бранку Маловићу потпредседнику ИО СНС и да нагласим колико се храбро борио и носио са разним увредама, само због тога што воли странку и жели да странка у Смедеревској Паланци да најбоље – рекао је Глишић.
Велику победу грађанима Смедеревске Паланке, активистима и симпатизерима СНС-а, честитао је телефонским путем и председник странке Александар Вучић, уз поруку да их сутра чека нови дан.
– Овакве победе се остварују једном у животу. Од сутра крените да радите да би људи за четири године могли да виде шта смо урадили за Паланку – рекао је Вучић.
Листа Радослава Милојичића Кене, кога грађани Паланке памте по мраку, рестрикцијама воде и томе што је локални буџет задужио за више од 3 милијарди динара, освојила је 5, Социјалистичке партије Србије 4, а насилници Вука Јеремића имаће минималан број одборника, односно 3 мандата у Скупштини општине. Остале листе нису прешле цензус.
Излазност на управо завршеним ванредним локалним изборима била је 56,07%, односно гласало је 23.515 од 41.937 грађана Смедеревске Паланке.

Ј. Шешлак

Comments are closed.