TROVANJE U POLJOPRIVREDNOJ STRUČNOJ SLUŽBI U KOLARIMA

Tri lica su zbrinuta  na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu zbog  trovanja u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Kolarima kod Smedereva, potvrdio je za „Smederevske novine“ direktor bolnice Nenad Đorđević.

-Tri pacijenta došla su u petak popodne sa tegobama mučnine i povraćanja, i upućeni su na toksikološka ispitivanja u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu. Još dva pacijenta su se javila, ali su pušteni kući, petpostavlja se da su došli na proveru samo iz straha zbog onoga što se desilo ostalima – kaže Đorđević.
Prema saznanjima „Smederevskih“, samo jedno, od tri lica koja su upućena u Beograd, je zaposleno u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Kolarima, dok su ostala dva poljoprivrednici iz Lugavčine koji su doneli seme na analizu. Sumnja se da je izvor trovanja kafa koju su popili.
Slučaj je prijavljen policiji, a na licu mesta su, kako saznajemo, bili i sanitarna i inspekcija rada, pa se očekuju zvanične informacije o tome šta se u petak zaista desilo u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Kolarima.

U Višem javnom tužilaštvu potvrđeno je za naš portal da su u toku aktivnosti na sagledavanju svih činjenica u ovom slučaju, da je petoro lica sa simptomima trovanja, zbog mučnine i znojenja zatražilo medicinsku pomoć, kao i da se sumnja da je uzrok tegoba kafa koju su popili.
-Zatražene su zvanične analize, uzeti su uzorci sumnjivih materija, a na osnovu tih rezultata, kada se utvrdi da li je reč o trovanju i šta je njegov uzrok, dalje će se operativno raditi na utvrđivanju svih činjenica pod kojim se sve desilo – potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *