JEREMIĆEVI BATINAŠI HOĆE VLAST

Pedesetčetvorogodišnji Dragan Mihailović, član Srpske napredne stranke, pretučen je u petak uveče u Vodicama kod Smederevske Palanke, a zbog povreda zadobijenih u napadu zadržan je u tamošnjoj bolnici.

Mihailović se našao na udaru batinaša predvođenih Igorom Milenkovićem Mačkom, koji je jedan od predvodnika Narodne stranke Vuka Jeremića na lokalnim izborima, zakazanim za nedelju, 25. mart.
-Zajedno sa još dvojicom napadača Milenković je pretukao Mihailovića, i to ispred njegove kuće u Vodicama. Milenković je istrčao iz automobila i bokserom udarao Mihailovića po glavi, koji se od siline udaraca onesvestio. Batinaši Vuka Jeremića su potom pobegli sa lica mesta. Mihailović je krvave glave kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu, gde je zadržan. Slučaj je prijavljen policiji – kaže naš sagovornik.

Meštani Vodica kažu da danima trpe iživljavanja koja Mačak i ostali članovi i simpatizeri stranke Vuka Jeremića, sprovode u ovom mestu, a da nesnosno ponašanje kulminira upravo sada, u jeku izborne tišine, neposredno uoči izlaska na birališta.

-Čuveni Mačak sa svojom družinom maltretira žitelje Vodica, prete, ucenjuju, kako bi glasali za Vuka Jeremića. Sve je dostiglo vrhunac ovim napadom u petak uveče, koji je mogao da završi kobno po žrtvu, da u blizini nije bilo komšija koji su sve videli – objašnjava sagovornik.

Da Mačak i njegova klika okupljena oko Vuka Jeremića i ranije nisu prezali od nasilničkog ponašanja pokazuje i slučaj Uroša Ristića, fudbalskog sudije, koga je u Ratarima, u poslednjoj sezoni postojanja FK “Vodice”, u aprilu 2015-te godine, upravo Milenković pretukao, i to pred gledaocima i igračima na sred terena. Kako saznajemo, pošto je ceo slučaj prijavljen nadležnim organima, Milenković je bio procesuiran, ali se nagodio sa tužilaštvom.

-Zbog toga što se desilo bio je gonjen po službenoj dužnosti, ali se izvukao sa nekom minimalnom kaznom i uplatio neku sumu u humanitarne svrhe. Pošto je taj postupak tako okončan, ja sam podneo privatnu tužbu, počelo je suđenje, ali sudski postupak još traje – rekao je Ristić za naš portal.

Zanimljivo je da je i slučaj Igora Milenkovića Mačka u ovom prebijanju po službenoj dužnosti vodio zamenik javnog tužioca, o kome su “Smederevske” ranije pisale. Pripadnici jedne političke opcije, očigledno su imali zaštitu pravosudnih organa, istih onih koje su “reformisali” tako da na funkcije postave poslušnike koji će se povinovati njihovim zapovestima.

J.Šešlak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *