СМЕДЕРЕВО ЗА ВИКЕНД ПРЕСТОНИЦА СТРЕЉАШТВА

Трећи пут од отварања стрелишта у склопу Спортске хале Смедерево наш град ће бити домаћин Првенства Србије у А категорији. Најзначајније домаће такмичење ваздушним оружјем овог викенда у Смедереву окупиће 248 стрелаца из 36 клубова, који ће направити 316 излазака на ватрену линију. Јуниорске категорије наступају у суботу, а сениорске у недељу. На финалима која су на програму оба дана од 14.00 часова наступа смедеревска група „Неед“, а улаз је слободан, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Свечано отварање државног првенства је у суботу, 17. марта у 12.20 часова. Истог дана, на програму су такмичења у јуниорским категоријима, док су надметања најбољих сениора и сенирки на програму у недељу, 18. марта.
На најзначајнијем домаћем такмичењу ваздушним оружјем не наступају само најбољи српски стрелци, јер су међу њима и најбољи светски такмичари, освајачи олимпијских медаља и светски рекордери. Најбоље пласирани домаћи стрелци на светској ранг листи су Андреа Арсовић, друга ваздушном пушком у категорији сениорки, Милутин Стефановић, пети, такође ваздушном пушком у категорији сениора, затим Димитрије Гргић, шести и Дамир Микец осми у дисциплини ваздушни пиштољ. Ту је и прослављена српска репрезентативка Зорана Аруновић, власница светског рекорда финала од 246,1 круга у дисциплини ваздушни пиштољ. Државно првенство се не пропушта, па ће се у Смедереву такмичити и освајачи последњих олимпијских медаља, који нису учествовали на такмичењима у актуелној сезони ваздушним оружјем, Ивана Анђушић Максимовић (ваздушна пушка) и Андрија Златић (ваздушни пиштољ).
Домаћи клуб „Смедерево“, у одсуству најтрофејније и најискусније Јасмине Миловановић, предводе наши најбољи јуниори: Вељко Илић (ваздушна пушка) и Петар Адамовић (ваздушни пиштољ).
На финалним надметањима, која су оба дана на програму од 14.00 часова, затим 15.30, 17.00 и 18.30 сати, уживо наступа смедеревски поп рок бенд „Неед“, који атмосферу финалних надметања чини још атрактивнијом, динамичнијом, забавнијом и узбудљивијом.
Да подсетимо, од 2012. године када је управо државним првенством званично и отворено ново стрелиште у Спортској хали, Смедерево је било домаћин престижног домаћег турнира најбољих српских стрелаца и наредне, 2013. године. Од тада је државно првенство одржано по једном у Ивањици 2014, Београду 2015, Крагујевцу 2016. и Краљеву прошле године, а једино Смедерево има наменски грађени објекат за спортско стрељаштво – закључују из овдашњег клуба и позивају све заинтересоване да присуствују овом спортском догађају.

СДН

 

Comments are closed.